NEVJEROJATNI 15-GODIŠNJAK ZAPALIO SVIJET: / Barcelona ga se morala riješiti, a sada radi čuda

Image
Foto: Screenshot

Čudesni 15-godišnji japanski klinac Takefusa Kubo postao je internetski hit nakon majstorskog gola koji je postigao u U-23 utakmici.

17.4.2017.
15:50
Screenshot
VOYO logo

Kubo već dugo slovi kao jedan od najtalentiranijih dječaka u svijetu nogometa. Njegov je talent primijetila i Barcelona koja ga je dovela u svoju slavnu školu La Masiju u kojoj je u jednoj sezoni zabio nevjerojatna 73 gola u 30 utakmica. Morao je, međutim, otići kad je FIFA kaznila Barcelonu zbog kršenja pravila oko dovođenja maloljetnih igrača.

Najmlađi u povijesti

Vratio se u Japan gdje igra za FC Tokyo i to u konkurenciji znatno starijih igrača. U nedjelju je tako nastupio za U-23 momčad protiv Cerezo Osake u trećoj japanskoj ligi i u 38. minuti zabio gol kojeg se ne bi posramio ni Lionel Messi. Najprije se na lijevoj strani briljantno riješio nekoliko čuvara, a onda iskosa, iz vrlo nepovoljnog kuta, smjestio loptu pod prečku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postao je na taj način najmlađi strijelac u povijesti japanskog profesionalnog nogometa i privukao dodatnu pažnju mnogih europskih klubova koji bi ga rado privukli u svoje redove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo