NEVJEROJATNE REAKCIJE NA RAKITIĆEVU UTAKMICU GODINE: / Pogledajte što su španjolski mediji napravili Vatrenom iako je bio junak

Image
Foto: Profimedia

U igru je ušao u 64. minuti, a sedam minuta poslije prometnuo se u junaka teško izborene pobjede

24.6.2020.
8:54
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić postigao je svoj prvi pogodak u ovoj sezoni španjolskog nogometnog prvenstva i donio Barceloni minimalnu pobjedu nad Athletic Bilbaom na Camp Nouu, kojom su se Katalonci privremeno vratili na vrh ljestvice.

Hrvatski reprezentativac u igru je ušao u 64. minuti, a sedam minuta poslije prometnuo se u junaka teško izborene pobjede. Rakitić je odlično pratio akciju Lea Messija, koji se pokušao probiti kroz gustu obranu gostujuće momčadi. Kad je Argentinac izgubio loptu u pokušaju driblinga, na nju je naletio Rakitić, ušao u kazneni prostor i mirnim udarcem sa 10-ak metara svladao nemoćnog vratara Athletica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

23rd June 2020, Camp Nou, Barcelona, Spain; La Liga Football league, FC Barcelona versus Athletico Bilbao; Ivan Rakitic celebrates as he scores for 1-0 in the 71st minute,Image: 535072760, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

'Zabio je gol, ali...'

Međutim, iako je bio junak utakmice, pojedini ga španjolski mediji nisu vidjeli u toj ulozi. Marca tako priznaje da je Rakitić odradio sjajan posao, ali u prvi plan gura Ansua Fatija i Riquija Puiga.

"Rakitić je ušao s klupe i zabio odlučujući gol za 1:0. Međutim, njegovi suigrači Riqui Puig i Ansu Fati itekako zaslužuju pohvalu jer su baš oni napravili prevagu u drugom poluvremenu", napisala je Marca i zatim opisuje pojedinačno igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puig je unio svježinu i energiju, podigao je tempo i cijelu ekipu, dok je Fati stvarao ogromne prijetnje s lijevog krila svojom prodornošću, driblingom i brzinom, a pogodio je i stativu", opisuje Marca mladi dvojac Barcelone, dok za Rakitića samo piše kako je zabio odlučujući gol.

Image
Foto: Profimedia

Barcelona's Croatian midfielder Ivan Rakitic celebrates after scoring a goal during the Spanish league football match between FC Barcelona and Athletic Club Bilbao at the Camp Nou stadium in Barcelona on June 23, 2020.,Image: 535066733, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

'Ivanova noć'

Novinar Mundo Deportiva, Gabriel Sans, također se raspisao o Rakitiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taman kada je bio najgori i to u svojoj vjerojatno posljednjoj sezoni, Rakitić si je pružio najveće zadovoljstvo. Njegov prvi ovosezonski gol, koji je stigao zahvaljujući sjajnoj igri Puiga i Fatija, vratio je Barcelonu na prvo mjesto ljestvice. Ušao je u 64. minuti i nekoliko minuta kasnije iskoristio je priliku i poslao jednu mrtvu loptu u mrežu Athletica. Bila mu je to 302. utakmica u dresu Barcelone i 36. gol, a dodao je cijelom učinku i 39 asistencija. Čini se da Rakitić možda još uvijek ne želi u mirovinu", piše novinar Munda.

Drugi novinar Munda, Santi Nolla, objavljuje članak s naslovom "Ivanova noć", a u njemu naglašava kako Rakitić zaslužuje ovakvu večer u kojoj će biti junak. No, isto tako naglašava da se sve zapravo promijenilo ulaskom Puiga i Fatija, ali da je Rakitić s njima dvojicom zapravo donio prevagu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Ivan Rakitic of FC Barcelona during the La Liga match, date 27, between FC Barcelona and Real Madrid at Camp Nou Stadium on March 7, 2020 in Barcelona, Spain.,Image: 504793866, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights Except Japan, Spain, France and The Netherlands ***, Model Release: no

Fati i Puig bolji

Niti napisi Sporta ne razlikuju se previše od ostalih. Pohvalili su Rakitića za pogodak, ali su opet istaknuli da su Puiq i Fati, a posebno ovaj prvi ostavili najbolji dojam.

"Ušao je s klupe i postigao gol koji vratio Barcu na prvo mjesto. Time se možda iskupio za one ranije loše odigrane utakmice", navodi Sport za Rakitića. Dok za Fatija i Puiga pišu kako su svojom brzinom, kreativnošću i perfektnom igrom zapravo donijeli prevagu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo