Neviđene mjere! Vatrene će stalno pratiti sto policajaca!

Hrvatska nogometna reprezentacija do 20 godina u ponedjeljak u 1 sat igrat će prvu utakmicu Svjetskog prvenstva u Kolumbiji.

31.7.2011.
14:42
VOYO logo

"U susretu s Hrvatskom želimo osvojiti barem bod. Nećemo srljati, igrat ćemo svojim stilom, a to je držanje lopte i kontrola sredine terena", poručio je izbornik Saudijaca Khalid Al Koroni. Na dočeku pjesma i ples

Hrvatski reprezentativci nisu imali mnogo vremena za aklimatizaciju i privikavanje na sedam sati vremenske razlike, jer su u Kolumbiju stigli tek u utorak navečer. A doček je bio spektakularan, uz pjesmu i tradicionalni kolumbijski folklor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Ivica Grnja nije mogao povesti najbolju momčad, zbog obveza u klubovima nedostaju najbolji igrači - Vrsaljko, Kovačić (oba Dinamo), Vukušić (Hajduk) i Špehar (Osijek).

"Bez obzira na probleme, cilj ostaje isti, a to znači ulazak u osminu finala", najavio je izbornik Grnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prvenstvu sudjeluju 24 momčadi, pa će u osminu finala prve dvije momčadi iz svake skupine, te četiri od šest najboljih trećih reprezentacija.

Angažirano čak 55.000 policajaca i redara

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog velike stope kriminala u Kolumbiji, što ne čudi s obzirom na prosječnu plaću od samo 200 dolara, treninge i utakmice osiguravaju brojni policajci. Ukupno je na svjetskom prvenstvu angažirano čak 55.000 policajaca i redara, pa su se naši igrači morali brzo priviknuti na to da im trening osigurava stotinjak policajaca. A i od hotela do igrališta uvijek idu pod velikom policijskom pratnjom.

Zanimljivo, FIFA je svakom nogometašu uz prigodan certifikat da je bio sudionik SP-a dostavila i 100 dolara. Za taj bi novac mogli puno toga kupiti, no sumnjamo da će dečki ići u trgovačke centre, jer je reprezentacijama rečeno da ne kreću nikamo bez pratnje policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska skupina igra se u gradu Armeniji (320.000 stanovnika). Koroni. Susret protiv Saudijske Arabije započet će ova jedanaestorka (4-3-3): Delač - Jakoliš, Kelić, Glumac, Tičinović - Ademi, Andrijašević, Pamić - Ozobić, Lendrić, Kramarić.

Odigrane su i prve utakmice Svjetskog prvenstva. Najveće iznenađenje priredio je Egipat (skupina E) koji je s glavnim favoritom prvenstva, Brazilom, igrao 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istoj skupini, Austrija i Panama igrale su bez pogodaka, kao i Sjeverna Koreja, ali u skupini F, s Engleskom, a Argentina je svladala Meksiko s 1:0.

Vezani članci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201107260077006 arti-201107270040006

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo