NET.HR OTKRIVA: / Marku Rogu teško je palo neigranje u Napoliju, predsjednik i trener sukobili se zbog Hrvata

Image

Hrvatski reprezentativni veznjak Marko Rog konačno je dočekao malo bolja vremena u dresu Napolija i u dobrom raspoloženju stigao u Zagreb na reprezentativno okupljanje uoči akcije 'Ukrajina'.

21.3.2017.
7:30
VOYO logo

Kako Net.hr doznaje, Marku Rogu teško je palo neigranje za Napoli. To nam je otkrio izvor blizak bivšem dinamovcu.

Trener Napolija Maurizio Sarri nije davao šansu hrvatskom nogometašu koji je iz Dinama prošlog ljeta stigao u Napoli za 13,5 milijuna eura (plus bonusi).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogo se očekivalo od njega, a do druge polovice veljače Rog je imao upisanih tek pet nastupa u talijanskom prvenstvu, odigravši samo 64 minute.

Sarri mu počeo davati šansu

La Repubblica je pisala kako su predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis i trener Sarri u lošim odnosima i kako su se sukobili zbog Roga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

De Laurentiis je htio da Rog konačno dobije zasluženu priliku jer je doveden u Napoli za solidne novce i s ulogom igrača za budućnost kluba.

Image
Image

Na kraju je Sarri popustio pod pritiskom i počeo davati šansu Rogu koju je on iskoristio na najbolji mogući način. Početkom ožujka, Rog je odlično odigrao susret protiv Rome svih 90 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga u uzvratnom dvoboju osmine finala Lige prvaka protiv Real Madrida Rog je nastupio, dobro odigravši 34 minute i tako zacementiravši Sarrijevu pozornost, a u svom posljednjem odigranom ligaškom susretu, onom protiv protiv Crotonea igrao je 55 minuta.

Nema više 'depre'

Sve navedeno naznaka je da je Rogu konačno u Napulju "svanulo sunce", da su došla neka bolja vremena. Samim time, njegovo raspoloženje je bolje, a to je bilo vidljivo i jučer na okupljanju reprezentacije Hrvatske u hotelu As u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na naše pitanje je li još u "depri" zbog neigranja, iskreno nam je kazao:

"Nisam. Sad je sve ok, počeo sam igrati", otkrio nam je Marko Rog koji se nada šansi u susretu protiv Ukrajine u petak na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"To je odluka izbornika. Ja se dobro osjećam, uhvatio sam kontinuitet. Tu sam, a na izborniku je da odluči", dao je do znanja Rog i prokomentirao sraz s Ukrajinom:

Hrvatska nakon dvije godine pred publikom na Maksimiru

"To je za nas jako važna utakmica. Ali mi smo bolja momčad i vjerujem da ćemo to u petak i pokazati, ostvariti dobar rezultat te napraviti veliki korak ka SP-u", jasan je hrvatski internacionalac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će nakon dvije godine zaigrati pred publikom na Maksimiru.

"Mislim da mi je to prva utakmica kod kuće pred navijačima. Jako smo sretni zbog toga, vjerujem da će nam pomoći da pobijedimo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorluka, Vrsaljko i Perišić ne konkuriraju za Ukrajinu

Vatreni će protiv Ukrajine biti oslabljeni neigranjem Ivana Perišića koji odrađuje crveni karton zarađen u srazu s Islandom na praznom Maksimiru pred kraj utakmice.

Vedran Ćorluka, koji se na okupljanju pojavio s nalazima u rukama i izbjegao novinare na ulazu u hotel zajedno s Marcelom Brozovićem, i desni bočni Šime Vrsaljko, zbog ozljede su otpali za utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znamo svi da se radi o standardnim igračima u reprezentaciji. Oni bi puno značili svakoj momčadi na svijetu, pa tako i nama, naravno. Ali, imamo igrača koji ih mogu zamijeniti, tako da će biti sve u najboljem redu", dao je do znanja Rog.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo