NESIGURNA POZICIJA: / Nikad nitko nije bolje startao od Zidanea u Realu, no ostanak mu jamči samo jedna stvar

Image
Foto: AFP/JAVIER SORIANO

Statistički gledano povijest madridskog Reala ne pamti trenera koji je uvjerljivije startao na klupi nogometne momčadi tog kluba od aktualnog šefa struke Zinedinea Zidanea.

16.5.2016.
14:32
AFP/JAVIER SORIANO
VOYO logo

Legendarni francuski nogometaš vodio je s trenerske pozicije Realovu momčad u 20 utakmica i pritom upisao čak sedamnaest pobjeda, dva gostujuća remija (Malaga, Betis) i tek jedan poraz. Nanio ga je njegovom sastavu gradski rival Atletico. Ukupno je pritom Zidane osvojio 53 od mogućih 60 bodova, ostvario razliku pogodaka 63:16 (+47) što je također rekordno dobro ostvarenje u konkurenciji Realovih trenera i njihovih prvih 20 utakmica vođenja momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ramos je bio slično uvjerljiv

Samo je Juande Ramos, koji je sastav naslijedio u 15. kolu sezone 2008/09 od Bernda Schustera, ostvario jednak broj pobjeda kao i Zidane, no i izgubio pritom dvije utakmice (Barcelona, Valencia), remiziravši jednom (Atletico). Sakupio je 52 boda uz gol-razliku +29.

Tvrdi sve ovo španjolski As koji pritom i stvara sliku španjolskog prvenstva koja 'započinje' Zidaneovim dolaskom. U njoj bi francuski trener slavio ukupnu pobjedu sa četiri boda prednosti u odnosu na stvarne prvake iz Barcelone, a imao bi i šest više od Atletica. Sve ovo rezultat je zbroja kojeg je ostavio Rafael Benitez u čijih je 18 utakmica vođenja momčadi Real zaostajao za Barcelonom pet, a Atleticom šest četiri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mora osvojiti naslov

Image

Unatoč navedenom, važećem ugovoru i potpori istaknutih igrača kapetana Sergija Ramosa i prve zvijezde kluba Cristiana Ronalda, ostaje upitno hoće li Zidane i sljedeće sezone voditi momčad. Njegove riječi "nismo još ništa osvojili" dovoljno govore o svjesnosti koliko su klubu naslovi važni i zato će svoj ostanak na klupi momčadi sa Santiago Bernabeua pokušati ostvariti osvajanjem naslova najbolje momčadi Lige prvaka. U finalu tog natjecanja Real će u Milanu igrati protiv Atletica, dakle, jedine momčadi od koje je Zidane pretrpio poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo