NEOPJEVANI JUVENTUSOV JUNAK: /

'Mandžukić je od prokleto dobrog napadača postao briljantno krilo'

Image
4.5.2017.
9:28
VOYO logo

Torinska je momčad slavila na gostovanju kod Monaca 2-0 i time napravila veliki korak prema plasmanu u finale Lige prvaka. Uzvrat kojeg će u utorak odigrati ove dvije momčadi na Juventusovom stadionu sigurno se ne može nazvati formalnošću, no činjenica jest da je pred francuskom momčadi težak posao.

Image
ALVES I HIGUAIN UNIŠTILI SUBAŠIĆA I DRUŠTVO: /

Smiješi nam se veliki finale Juventus – Real Madrid

Image
ALVES I HIGUAIN UNIŠTILI SUBAŠIĆA I DRUŠTVO: /

Smiješi nam se veliki finale Juventus – Real Madrid

Brojke demantiraju Allegrija

Dodatno će ga otežati i Mandžukić bude li neprelazna Juventusova obrambena karika kakva je bio u prvom ogledu ovih momčadi igranom u srijedu, čemu u prilog govore sljedeće brojke:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadača hrvatske nogometne reprezentacije u takvom su tonu i najavili na Fox Sportu prije utakmice na čijim je internetskim stranicama Mandžukić predstavljen kao 'neopjevani Juventusov junak zaslužan za plasman momčadi u polufinale natjecanja'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objašnjava se u tekstu kako se 'prokleto dobar' napadač našao na poziciji lijevog krila, u poziciji za koju baš i nisu postojali razlozi koji bi ukazivali da će ondje biti uspješan. 'A on je na toj poziciji briljantan', dodaje se.

'Juventus bez njega ne funkcionira'

'Hrvat je ove sezone postigao samo osam golova – najmanje od 2006., kad je kao 19-godišnjak igrao u NK Zagrebu – no njegova igra je puno više od zabijanja golova. Izvanredan je u posjedu lopte, razvlači obranu suparnika i stvara prostor za suigrače', nastavlja se nizati o važnosti Mandžukića uz dodatak da od toga profitiraju Dybala i Higuain.

'Ipak, ništa ne iznenađuje više od njegova rada u obrani', piše autor nazivajući Vatrenog obrambenom silom koja u potpunosti zatvara bok i tjera suparnike da niti ne pokušavaju razviti napad po njegovoj strani.

I dok su Dybala, Higuain i Buffon najčešće u središtu svih razgovora o uspješnosti Juventusove momčadi, 'Mandžukić je često maknut od svjetla pozornice. Ne bude li u polufinale Lige prvaka postigao nekoliko golova, vjerojatno se njegovo ime neće naći niti u jednom naslovu. No, Juventus ne bi bio među posljednja četiri bez njega. Bez njega ne bi niti razmišljali o novom finalu niti bi bez njega - funkcionirali', dodaje se uz zaključak da je od igrača koji uopće nije niti imao što raditi na poziciji lijevog krila postao 'neopjevani Juventusov junak'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo