DRAMATIČNA ISPOVIJEST /

Skandal u hrvatskom susjedstvu: Na trenera i stručni stožer potegnuli pištolj i tjerali ih da daju otkaze?

Image
Foto: R.R./ATAImages/PIXSELL

Brnović je sa Sutjeskom osvojio crnogorski Kup, a u prvenstvu je izgubio dramatičnu bitku s Budućnosti. Otkaz je dobio nakon ispadanja iz Europe

15.8.2023.
16:27
R.R./ATAImages/PIXSELL
VOYO logo

Nakon ispadanja  u drugom pretkolu Konferencijske lige i remija s Arsenalom u prvenstvu, crnogorski nogometni klub Sutjeska iz Nikšića je smijenio trenera Nenada Brnovića i to na prilično šokantan način.

Image
NAPETO DO SAMOG KRAJA /

Na tribinama se skupilo 43 tisuće ljudi, a one su im pružile završnicu za pamćenje: Sve se rasplelo u zadnjih deset minuta

Image
NAPETO DO SAMOG KRAJA /

Na tribinama se skupilo 43 tisuće ljudi, a one su im pružile završnicu za pamćenje: Sve se rasplelo u zadnjih deset minuta

Brnović je sa Sutjeskom osvojio crnogorski Kup, a u prvenstvu je izgubio dramatičnu bitku s Budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada, nakon smjerne, Brnović je progovorio o svom otkazu i iznio prilično šokantne tvrdnje. Ispričao je da je nakon verbalnog sukoba s Upravom na njega potegnut i pištolj.

"Svjedoci ste da sam preko medija napadnut od strane sportskog direktora i predsjednika kluba koji su me optužili za sve propuste koji su se događali proteklih godinu dana u nogometnom klubu Sutjeska. Tom su prilikom iznesene mnoge neistine o meni, mojem radu, mojoj ulozi u donošenju svih odluka koje su u nadležnosti uprave kluba. Moj i njihov rad neka ocijeni stručna nogometna javnost", napisao je u uvodu priopćenja koje su objavili srpski mediji i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Nenad Brnović

"Povod mog obraćanja je, isključivo, nemili događaj koji se dogodio na sastanku uprave kluba i stručnog stožera na koji smo, usput rečeno, pozvani putem medija. Tom prilikom smo, moji suradnici i ja, verbalno, a zatim i fizički napadnuti s ciljem da nas se tako prisili da podnesemo ostavke. Nakon našeg inzistiranja da, na sportski i kulturan način, riješimo sve probleme i njihove zahtjeve, uslijedio je žestok napad od strane pripadnika osiguranja stadiona koji je rezultirao povlačenjem pištolja i njegovim repetiranjem".

"Uspjeli smo se bez težih posljedica povući sa sastanka nakon čega su nam, na izlazu iz zgrade Općine Nikšić, zaprijetili linčom od strane navijača i rekli da nam više ne garantiraju sigurnost. Odmah nakon toga, susreli smo se s grupom navijača i u potpuno korektnom i prijateljskom tonu odradili sportski razgovor. Obavještavam javnost da sam, s kolegama iz stručnog stožera, slučaj predao policiji i Disciplinskoj komisiji Nogometnog saveza Crne Gore u nadi da će nas oni zaštititi. Moram naglasiti da ovako nešto nisam doživio u nogometnoj karijeri i nadam se da niti jedan moj kolega neće ovo doživjeti u budućnosti", zaključio je.

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo