iznenadili odlukom / Nemilosrdna UEFA šokirala: Dinamo izbačen iz Lige prvaka mladih

Image
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Dinamo je unatoč pobjedi na terenu izbačen iz natjecanja, a u četvrtfinale prolazi Anderlecht

29.2.2016.
11:29
Goran Jakus/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo je danas dočekao konačnu odluku UEFA-e nakon sporne utakmice protiv Anderlechta.

Nažalost, mlade nade ipak nisu dobile novu priliku te ispadaju iz prestižnog natjecanja - Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"GNK Dinamo obavještava navijače i javnost da je Uefina Disciplinska komisija donijela odluku da se mlada ekipa Dinama zbog povrede pravila u utakmici protiv Anderlechta izbacuje iz Lige prvaka mladih.

Dinamo je tako unatoč pobjedi na terenu izbačen iz natjecanja, a u četvrtfinale prolazi Anderlecht", stoji u priopćenju GNK Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, juniori su se plasirali u četvrtfinale pobijedivši Belgijce 2-0, no pri povratku u Zagreb dočekala ih je šokantna vijest. 

Naime, igrač Dinama, Matija Fintić, u utorak je igrao od 83. minute zamijenivši Danija Olma. Imao je suspenziju te nije smio zaigrati jer je u grupnoj fazi zaradio tri žuta kartona. Zato je u osmini finala morao odraditi suspenziju, no u klubu je očito došlo do ogromnog propusta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je nakon sporne utakmice poslao priopćenje u kojem stoji da je klub "spreman snositi financijske posljedice za ovu pogrešku, no isto tako se iskreno nadamo i vjerujemo da će UEFA prepoznati prave sportske vrijednosti i neće kazniti mlade sportaše koji su tamo gdje je jedino važno, na terenu, pokazali da zaslužuju igrati u četvrtfinalu".

Ipak, iako Belgijci nisu tražili zadovoljštinu, to je učinila UEFA, što je nedavno za Sportske novosti prokomentirao i tajnik HNS-a Vlado Iveta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Apsolutno je nebitno igrao Fintić sedam minuta ili sedam sekundi. Činjenica je da je zakoračio u igru i ušao u službeni zapsinik. To što nije utjecao na rezultat argument je bez ikakve težine", rekao je Iveta.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo