'Hajduk je jedan od najvećih klubova u Europi'

Slaven Bilić otvorio je dušu turskim novinarima.

23.7.2013.
12:10
VOYO logo

"Voditi hrvatsku reprezentaciju za mene je bilo fantastično iskustvo. Imao sam mogućnost birati odlične igrače koje sam morao pripremati mentalno za velike utakmice. No, upoznao sam i drugu stranu ovoga posla u ruskom Lokomotivu. U klubu igrače treba pripremati svaki dan, također se treba suočiti s njihovim osobnim problemima, kao i s transferima. Ipak, trenutno mi je klupski nogomet puno izazovniji", istaknuo je Bilić, koji je, nakon Rusije, posao nastavio u turskom Bešiktašu.

"Veliki sam optimist! S Hrvatskom sam ostvario dobre rezultate jer sam dobro prilagodio treninge igračima. Napravio sam balans koji sam htio imati. Upravo to pokušavam napraviti i ovdje jer je to ključno. Moramo također raditi na tome da primamo što manje golova jer je upravo to bila najveća mana ove momčadi u prošloj sezoni."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilić se potom prisjetio svojih trenerskih početaka.

"Čim sam stekao diplomu nogometnog trenera, dobio sam priliku u Hajduku. Bilo je to teško razdoblje kroz koje je prolazio klub, posebno financijski, a tada smo Bokšić, Asanović, Štimac i ja novčano pomogli Hajduku. Uprava kluba me zadužila da radim kao trener za razvoj mladih igrača i tako je počela moja trenerska karijera. To je bio pravi potez!", rekao je Bilić i pojasnio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hajduk je jedan od najvećih klubova u Europi koji zbog svojih navijača ima značajnu vrijednost, to je kultni klub. Bešiktaš mu je po tome sličan, isto kao i Everton ili West Ham. Svi oni ne spadaju među 10 najboljih klubova u Europi po kvaliteti, ali po značaju za širu zajednicu i navijače sigurno da. Hajduk je jako velik klub zbog utjecaja i značenja koje ima u cijeloj regiji, a takav je i Bešiktaš. To mi se svidjelo i prije nego li sam došao ovdje u Tursku."

Iako nakon tri pripremne utakmice Bilić još nije zabilježio pobjedu, optimizma mu ne nedostaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izgledamo jako dobro, igrači su zadovoljni, nove metode na koje nisu navikli su im se svidjele. Ja sam zasad prezadovoljan", zaključio je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo