NE PAMTI SE DA JE DINAMOVA BLAGAJNA IKAD BILA PUNIJA: / Pogledajte koliko bi Modri mogli zaraditi na San Siru

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Hrvatski prvak nikada prije nije imao ovakve prihode od Europe

25.11.2019.
10:48
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Dinama ove sezone ruše sve rekorde kada je u pitanju zarada od nastupa u Europi. Procjenjuje se kako su lani uprihodili oko 17 milijuna eura, dok bi ove mogli u klupsku blagajnu odnijeti i više nego dvostruko više. Dinamo bi s bodom u Milanu osigurao Europsku ligu, ali niti pobjedom neće biti sigurni u nastavak natjecanja u Ligi prvaka. Prolaskom u Europsku ligu dobili bi 500 tisuća eura. Pobjedom bi bili pak u igru za 9,5 milijuna eura koliko dobivaju svi klubovi koji prođu u drugi krug Lige prvaka.

Procjenjuje se da su Modri plasmanom u Ligu prvaka zaradili oko 25 milijuna eura. Ulaskom u grupnu gazu dobili su 15,2 milijuna, a 7,7 su dobili po koeficijentu. Tu treba uračunati i prihode od marketinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

06.11.2019., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Liga prvaka, skupina C, 4. kolo, GNK Dinamo - FK Sahtar Donjeck. Trener Dinama Nenad Bjelica na konferenciji za medije nakon utakmice Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Dvostruko više

Pobjedom nad Atalantom dobili su još 2,7 milijuna eura, a dva remija sa Šahtarom donijela su im 1,8 milijuna eura. Sveukupno je to 29,5 milijuna eura.

Uzmu li bod protiv Atalante dobili bi još 900 tisuća, i 500 tisuća zbog navedenog plasmana u Europsku ligu čime bi došli do 30,9 milijuna eura. U slučaju pobjede dobili bi 2,7 milijuna eura i ako se tu zbroji i onih 500 tisuća brojka se još više penje. A izbore li plasman u drugi krug Lige prvaka što znači dodatni prihodi od 9,5 milijuna eura zarada bi premašila 40 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo