NAVIJAČKO DIVLJANJE STIGLO NA NAPLATU: / Pokrenut postupak protiv Dinama i Hajduka, nema milosti ni za Riječane

Image
Foto: PIXELL

Disciplinska komisija HNS-a donijela je odluke o kaznama za prekršaje na utakmicama Hrvatski telekom Prve lige.

9.8.2017.
13:05
PIXELL
VOYO logo

Nogometaši Rijeke MarkoVešović i MateMaleš definitivno će propustiti derbi s Dinamoam na Rujevici ovog petka. Oni su u tijekom susreta s Osijekom isključeni zbog dvije opomene te su kažnjeni s po jednom utakmicom zabrane igranja i novčanim kaznama u iznosu od po 3.000 kuna.

Image
BRUTALAN IZVJEŠTAJ S DERBIJA: /

'Cijela je utakmica bila u žestokoj nacionalističkoj, a na mahove i šovinističkoj atmosferi'

Image
BRUTALAN IZVJEŠTAJ S DERBIJA: /

'Cijela je utakmica bila u žestokoj nacionalističkoj, a na mahove i šovinističkoj atmosferi'

Nadalje, pomoćni trener Hajduka, Vik Lalić, kažnjen je ukorom zbog udaljenja s klupe u 71. minuti utakmice 4. kola Dinamo-Hajduk (učestalo prigovaranje na odluke suca).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog paljenja pirotehničkih naprava od strane pripadnika navijačke skupine Torcida na utakmici 1. kola Lokomotiva-Hajduk, klubovi kažnjeni s po 5.000 kuna, a Dinamo je kažnjen iznosom od 8.000 kuna zbog istog prekršaja kojeg su počinili pripadnici navijačke skupine BBB na utakmici Dinamo-Istra 1961, stoji u priopćenju Disciplinske komisije.

Međutim, kaznama tu nije kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

06.08.2017., Stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski telekom Prva liga, 4. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Torcida. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

"Na utakmici 2. kola Dinamo-Cibalia također je evidentirana manja količina pirotehničkih naprava od strane navijačke skupine BBB zbog čega je GNK Dinamo kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 6.000 kuna.

Postupak protiv Dinama i Hajduka

Zbog paljenje pirotehničkih naprava tijekom na tribini među navijačkim skupinama Kohorta i BBB, tijekom utkamice 3. kola Osijek-Dinamo i Cibalia-Hajduk (upaljene bengalke u 71. i 75. minuti među pripadnicima Torcide) s po 5.000 kuna kažnjeni su NK Osijek, GNK Dinamo, HNK Cibalia i HNK Hajduk", dodaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navode i to da su novčanim kaznama od po 5.000 kuna kažnjeni su NK Inter-Zaprešić i HNK Rijeka zbog prekršaja iz članka 54. DP HNS na utakmicama 1. kola Inter Z.-Cibalia (6 opomena) i 4. kola Osijek-Rijeka (4 opomene i 2 isključenja).

Image

06.08.2017., Stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski telekom Prva liga, 4. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Navijaci Dinama. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Za kraj, objavljeno je i to da je pokrenut disciplinski postupak protiv Dinama i Hajduka zbog neprimjerenog skandiranja i paljenja pirotehničkih naprava pripadnika navijačkih skupina BBB i Torcida na utakmici 4. kola Dinamo-Hajduk. Što su sve izvikivali navijači pročitajte ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo