NAVIJAČKE STRASTI: / Evo što se sve događalo uoči i za vrijeme derbija na Poljudu između Hajduka i Dinama

Image

Hajduk je u 28.

21.3.2016.
9:16
VOYO logo

Prekinuli su na taj način Hajdukovi nogometaši crni niz koji je trajao od rujna 2013. godine. Tada su, naime, Splićani posljednji put slavili protiv najvećeg rivala, a u sljedećih su 13 utakmica nisu uspjeli pronaći put do pobjede. Nije bilo samo zanimljivo na travnjaku, bilo je događaja i van stadiona.

Image
VEČERAS JE NJIHOVA FEŠTA: /

Pojavila se snimka razuzdanog slavlja u svlačionici Hajduka

Image
VEČERAS JE NJIHOVA FEŠTA: /

Pojavila se snimka razuzdanog slavlja u svlačionici Hajduka

Pa je tako uoči utakmice došlo do sukoba između Bad Blue Boysa i navijača koji su bliski bivšem izvršnom predsjedniku Dinama Zdravku Mamiću, tzv. Između dvije skupine se ispriječio kordon policije koji je inače čuvao navijače iz autobusa i tako zaštitila pripadnike Fan Cluba BBB, koji i ne bi baš dobro prošli da su Boysi kojim slučajem došli do njih. Policija je u sukobu ispalila nekoliko hitaca u zrak kako bi smirila navijačke strasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

U Splitu zapaljen auto zagrebačkih registarskih oznaka

Derbiju u Splitu također je prethodio i incident koji se dogodio u gradu pod Marjanom. Naime, u Gundulićevoj ulivi zapaljen je Peugeot zagrebačkih registarskih oznaka.

U autu su se nalazila četvorica mladića. Napadači su pratili auto od Poljuda do Gundulićeve. Kad su došli do auta, razbili su zadnje staklo i u vozilo ubacili zapaljivo sredstvo. Momci su istrčali iz vozila kako bi se spasili, no jedan je ipak zadobio lakše tjelesne ozljede dok je pokušavao ugasiti vatru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su pojedini hrvatski mediji jučer pisali kako su autu bili navijači Dinama, čini se da to nije istina.

Naime, prema informacijama kojima raspolažemo, napadnuti mladići nisu nikakvi navijači Dinama i nisu imali nikakve veze s utakmicom. Vrijedi istaknuti kako nakon ovih sukoba, policija nije dopustila Boysima dolazak na Poljud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Put splitskog stadiona krenulo je tek oko 200 navijača Modrih, među kojima su bili i spomenuti "navijači" bliski Zdravku Mamiću. Ostalih oko 800 navijača zadržano je na Dugopolju, a nakon popisivanja svih automobila i kombija, te slikanja pripadnika Bad Blue Boysa, isti su okrenuti prema Zagrebu.

Poruke Torcide

Vrijedi spomenuti kako je Torcida za vrijeme susreta podigla dvije poruke i napravila dimnijadu koju možete vidjeti u videu iznad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rezultat je trend, ideal je vječan", poruka je navijača Hajduka koje očito ne brine previše što klubu posljednjih godina ne ide najbolje na rezultatskom planu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Torcida je imala poruku i za Bad Blue Boyse.

"Crna ili platna lista dokaz je da je vaša politika ista. Sami ste sebe doveli do kraja, a sad opet Mamiću ližete ja*a", poručili su navijači Hajduka svojim rivalima. Iako, ova poruka nema nikakvog smisla, ako se uzme u obzir da su upravo Boysi bili prvi koji su ukazali na nepravilnosti u Dinamu i da su još prije nešto više od dvije godine odbili Zdravka Mamića i društvo koji su im tada nudili velike novce samo kako bi se vratili na stadion i kako bi prestali biti žestoka oporba klupskim čelnicima, njihovoj politici u Maksimirskoj 128, a samim time i Mamićevom velikom utjecaju u HNS-u. Tako su najžešći Dinamovi navijači i dalje ostali vjerni svojim idealima i svojoj borbi za čisti i demokratski Dinamo i hrvatski nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo