incident uoči utakmicw / Navijači Osijeka bacili baklju na goste u centru grada: Škoti u panici demolirali kafić

Image
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Pet minuta nakon tog incidenta 26-godišnji navijač gostiju obračunao se s jednim 16-godišnjim osječkim mladićem i nanio mu lakše tjelesne ozljede

27.7.2018.
12:12
Davor Javorović/PIXSELL
VOYO logo

U pretkolu Europske lige u Gradskom vrtu Osijek nje nes(p)retno izgubio 1:0 i time sebi smanjio šanse za prolazak dalje. 

No, i ova utakmica je nažalost imala svoju uvertiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, službeno su za potrebe UEFA-e i organizatora utakmice iz Glasgow Rangersa iznijeli svoja očekivanja o dolasku oko šest stotina svojih navijača. A već od srijede kasno poslije podne, a poglavito u večernjim satima u gradu na Dravi, na njegovim se ulicama i trgovima, dakako i ugostiteljskim objektima, mogao vidjeti lijep broj škotskih navijača koji nisu mogli proći nezapaženo jer, po njihovom običaju, dosta ih je bilo u kiltovima.

Ipak, nije prošlo bez izgreda. U srijedu navečer, priopćili su iz PU Osječko baranjske, u središtu grada na Dravi, ispred ugostiteljskog objekta Waldinger u kojem su sjedili škotski navijači, prošetala je skupina od 15-20 mladića, a jedan je od njih bacio upaljenu baklju nakon čega su se svi udaljili s mjesta događaja. U Waldingeru je nastala šteta na inventaru koju su u panici napravili Škoti, pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pet minuta nakon tog incidenta 26-godišnji navijač gostiju obračunao se s jednim 16-godišnjim osječkim mladićem i nanio mu lakše tjelesne ozljede. Pripadnici policije su državljanina Velike Britanije, kako se navodi u priopćenju, uhitili, a već je jučer priveden pred suca Prekršajnog suca u Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo