NAVIJAČ ZVEZDE STAVIO NA AUKCIJU PREDMET KOJI MU JE SPASIO ŽIVOT: / 'Prodajem stolicu s maksimirskog loma 1990.'

Image
Foto: Screenshot

"S istoka i zapada su nas počeli gađati kamenjem. Od svog tog adrenalina kidali smo ta sjedišta malo iz objesti, ali i da se zaštitimo od kamenja kojim su nas gađali", stoji u opisu oglasa

21.3.2018.
0:04
Screenshot
VOYO logo

Na stranici Kupujemprodajem.com pojavio se jedan vrlo zanimljiv oglas. Naime, jedan stariji navijač Crvene zvezde na aukciju je stavio slomljeni naslon sjedalice s Maksimira koja je polomljena za vrijeme utakmice između Dinama i Crvene zvezde.

Ta je utakmica zapamćena kao početak raspada Jugoslavije te po čuvenom napadu Zvonimira Bobana na milicajca. Kako prenosi Telegraf, prema ocjenama prodavača radi se o pouzdanom korisniku te se ne bi trebalo posumnjati u njegovu priču koju je postavio uz oglas, a koju prenosimo u cjelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Toga dana 13. 5.1990. godine, još kao učenik Vojne Gimnazije u Zagrebu, otišao sam s prijateljima na sjever nekoliko sati prije početka utakmice. Prvo je poletio sladoled prema nama od strane navijača Dinama koji su bili smješteni također na sjevernoj tribini, ali iznad nas i odvojeni nekakvim limenim pločama. Preletjela je i plastična boca, tamo i nazad.Delije su počele lupati po onim limenim pločama, a one su postupno popuštale. Grupa navijača Dinama je nekako uspjela napustiti taj dio tribine iznad nas i mi smo ovladali cijelom sjevernom tribinom. S istoka i zapada su nas počeli gađati kamenjem. Od svog tog adrenalina kidali smo ta sjedišta malo iz objesti, ali i da se zaštitimo od kamenja kojim su nas gađali.'

Image

U svom tom metežu napustili smo stadion Maksimir, prvo dok se nisu otvorila vrata zaklanjajući se se iza većeg drveta nas dvadesetak (osobno braneći se ovim sjedištem od kamenja koje su i dalje padale sa zapadne tribine), a nakon toga i od navijača Dinama koji su ostali van stadiona. Sjedište je prokrijumčareno ispod jakne do sobe, pa nakon toga i do kuće mojih roditelja. Sve ove godine je putovalo gdje god da sam radio (Priština, Niš, Užice, Apatin i sada je u Subotici) kao draga uspomena. Vjerujem da je jedino sa tog događaja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutna procijenjena vrijednost naslona je 24.000 dinara, odnosno nešto više od 1500 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo