NAVIJAC STOLJECA: / Autostopom prosao pola svijeta da bi gledao voljeni klub!

Da zaludenost nogometom i navijacka strast katkad nemaju granica, potvrduje prica o mladom Kinezu koji je prosao nevjerojatnu i dosad nevidenu avanturu kako bi mogao gledati voljeni klub uzivo.

11.3.2015.
6:35
VOYO logo

Stanoviti Zhe Dong, veliki navijac Barcelone, putovao je autostopom iz svoga sela u kineskoj provinciji Hubei, sve do katalonske prijestolnice, samo kako bi uzivo vidio majstorije Lionela Messija i drustva! Cudesan pohod uspjesno je okoncan, pa je Dong prosli mjesec gledao pobjedu Barcelone protiv Villarreala (3:2) na stadionu Camp Nou.

Dong je svoju Odiseju zapoceo putovanjem prema glavnom kineskom gradu Pekingu, odakle se uputio za Mandzuriju. Potom je presao u Rusiju, pa preko baltickih zemalja Estonije, Litve i Latvije stigao u Poljsku. Odande je nastavio za Cesku, Austriju, Italiju i Francusku prije nego sto je napokon stigao u Spanjolsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je teskih trenutaka, ali istodobno sam upoznao ljude koji su mi pomogli i ohrabrili me. Kad sam se osjecao lose, Barcelona mi je bila poput zvijezde vodilje koja mi je pokazala put prema stadionu Camp Nou", rekao je Dong ciju je pricu ovaj tjedan objavila i Barcelona na svojoj web-stranici.

Dong je putovao vise od mjesec dana, a kad je napokon ugledao cilj, preplavile su ga emocije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U tom sam trenutku bio neopisivo ponosan sto sam navijac Barcelone. Znao sam da je sve ovo vrijedilo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo