NAVIJAČ RASTURIO OBJAVOM: / Ovo sjajno opisuje borbu protiv Zdravka Mamića i njegovih sluga za pošteni Dinamo

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

'Skrivali smo jedni druge, radili oproštaljke za dugogodišnje zatvorske kazne, krpali kraj s krajem, plaćali odvjetnike, krvarili i gutali ponos'

6.6.2018.
19:07
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Nepravomoćna presuda Zdravku Mamiću, Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću i Damiru Pernaru na Županijskom sudu u Osijeku u srijedu u podne, zbog izvlačenja oko 116 milijuna kuna iz Dinama, te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna, tema je dana u hrvatskim medijima i predmet pisanja regionalnih, europskih i općenito svjetskih medija.

Image
'PAO NAJVEĆI ŠEF NOGOMETNE MAFIJE NA BALKANU': /

Regionalni i svjetski mediji bruje o presudi Mamiću i društvu

Image
'PAO NAJVEĆI ŠEF NOGOMETNE MAFIJE NA BALKANU': /

Regionalni i svjetski mediji bruje o presudi Mamiću i društvu

Više o nepravomoćnoj presudi Zdravku Mamiću i društvu možete pročitati - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

AUSTRIJANCI I NIJEMCI ZGRAŽAJU SE NAD LIKOM I (NE)DJELOM ZDRAVKA MAMIĆA: Modrić i Lovren također na stupu srama

OVAKO STRANCI OBJAŠNJAVAJU NEUPUĆENIMA TKO JE ZAPRAVO ZDRAVKO MAMIĆ: BBC o ‘gazdi hrvatskog nogometa’

Godinama ukazivali na svakojake nepravilnosti u klubu

Najžešći navijači Dinama Bad Blue Boys godinama su ukazivali (i još uvijek ukazuju) na svakojake nepravilnosti u klubu. Nisu spuštali gard već su se beskompromisno borili za svoje ideale, za svoju ljubav zvanu Dinamo, za - pravdu!

Tako su Boysi 12. prosinca 2011. godine (još jedna zanimljivost vezana uz igru brojki, više pročitajte OVDJE) upali na Mamićevu presicu i tražili od njega odgovor na pitanje zašto je lagao da njegov sin nije nogometni menadžer. Pisali smo o tome danas...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svom putu BBB-ovci su nailazili na dosad nezabilježenu represiju policije, prljave trikove Zdravka Mamića i društva iz Maksimirske 128, ali nisu odustajali. Upravo su Boysi bili ti koji su prvi ukazali na nepravilnosti u Dinamu, a samim time i općenito u hrvatskom nogometu, te podnijeli i kaznenu prijavu protiv vodstva kluba, konkretno, protiv Mirka Barišića, Zdravka Mamića, Zorana Mamića, Damira Vrbanovića, Dražena Miličevića i Miljenka Sakomana.

To možete vidjeti i u Net-ovom videu dolje...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je bio Mamićev privatni bankomat za bogaćenje

"Nakon presude "četvorki", na društvenim mrežama osvanuo je post jednog navijača Dinama (podaci poznati redakciji) koji na zanimljiv i dosljedan način objašnjava što su to Boysi prolazili u svojoj borbi za demokratski, čisti Dinamo, Dinamo bez kriminalnih radnji, Dinamo koji neće imati prefiks "privatnog Mamićevog bankomata" za "bogaćenje njega i određene izabrane kaste".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlučili smo ga prenijeti u cjelosti, bez imena i prezimena dotičnog navijača:

Image

"Kad se sjetim jednog razdoblja prije negdje pet godina (kad smo bili još aktivni), te 'tisućljetne noći', kada se svaka masnica, robija i žrtva činila uzaludnom, a lešinari sa svih strana glave dizali. Borba se nije vodila na akademskim mitinzima, niti se vodila na političkim sjednicama. Nije se vodila od elite niti od priljepaka, nije se vodila ni od strane crkve, ni od strane bilo koje poIitičke opcije, niti od strane 1000 udruga, niti od strane lijevih ili desnih interesnih skupina, niti od finih, ni od kulturnih. Borba se vodila unutar 300-tinjak obitelji, na cestama i tamnim uličicama, podrumima i zatvorima. Skrivali smo jedni druge, radili oproštaljke za dugogodišnje zatvorske kazne, krpali kraj s krajem, plaćali odvjetnike, krvarili i gutali ponos, veze su pucale, karijere propadale, papiri u dosjeu se gomilali. Apsolutno nitko nije stao na našu stranu. Dapače, svi su nam stali u kontru. Od novina, udruženja, političara, policije, bezubog naroda... I dan danas mnogi robijaju zbog tvojih namještaljki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napokon je zora na horizontu, a smećari oko tebe razbježat će se pred naletima novih beskompromisnih generacija. Tvoje ime će biti crnim slovima ispisano u povijesti našeg kluba, a svatko k'o te do sad nije mrzio, mrzit ćete dok je ovog grada i kluba. Sve tvoje pacovčine pocrkat će bez ruke koja ih hrani. Sad kreće rat za Dinamo, a k'o se nađe na putu bolje da ga nema. Pozdravlja vas crna lista!

P.S. Jedna seljačka s posvetom za seljačinu iz Međugorja", stoji u objavi navijača na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo