NOVO ZDANJE VAN GRADSKE ZONE / Naveliko se priča o tome da će Dinamo graditi novi stadion: provjerili smo što o tome misle navijači!

Dinamo će, kako doznaje Jutarnji list, uskoro donijeti odluku o gradnji novog stadiona. Stajao bi 40-ak milijuna eura i bio sagrađen za tri godine

27.8.2016.
18:59
VOYO logo

Za koju godinu Dinamo bi mogao imati stadion sličan areni austrijskog kluba Rapid u Beču. Novi vrijedan oko 40 milijuna eura, imao bi 20 tisuća sjedala, a gradnja bi trajala tri godine.

Da Dinamo i reprezentacija zaslužuju moderan i funkcionalniji stadion, misli i CicoKranjčar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I zato me danas razveselio ovaj naslov da Dinamo gradi novi stadion. Normalno ja se nadam da će biti ovdje", poručuje trener Dinama.

Izvršni odbor odluku o investiciji trebao bi donijeti u ponedjeljak. U klubu se ipak navodno razmišlja o lokaciji izvan gradske zone. Grad Zagreb koji je vlasnik maksimirskog stadiona očito ga ne namjerava izgraditi do kraja, a upravi kluba očito je dojadilo davati novac u vreću bez dna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednih 18 godina stadion je obnavljan čak tri puta. Posljednji put 2011. Sveukupno je u njegovo uređenje utrošeno 670 milijuna kuna, a kapacitet stadiona je više od 35 tisuća gledatelja.

Ako se novi izgradi na drugoj lokaciji ostaje pitanje što će biti s maksimirskim, ali i hoće li Grad dati zemljište za novi? Gradonačelnik Milan Bandić tvrdi - to su sve dezinformacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, trener Dinama kaže kako je vrijeme da se u Hrvatskoj počne ulagati u stadione kao što su to napravili u Austriji.

"A to je da su ušli u infrastrukturu stadiona da ih naprave da budu prikladni ljudima, da dolaze s obiteljima, da budu prisutni, da imaju sve moguće ajmo reći komponente u stadionu", objašnjava Kranjčar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako ne vole kako stari izgleda Zagrepčani ne misle da bi novi trebalo graditi negdje drugdje.

Novac za gradnju namaknuo bi se od transfera i nagrade UEFA-e, a u projekt možda uđe i privatni investitor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo