NASLJEDNIK LUKE MODRIĆA ODLAZI IZ DINAMA: / Na pomolu veliki transfer od 10 milijuna eura; 'Sve je, zapravo, počelo još za vikend...'

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Mladi hrvatski reprezentativac dogovorio svoju plaću u Moskvi

5.8.2020.
11:00
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Nasljednik Luke Modrića, kako su mu svojedobno tepali hrvatski i strani mediji Nikola Moro (22), blizu je potpisa za moskovski Dinamo.

NASLJEDNIK LUKE MODRIĆA ZA NET.HR OTKRIO TAJNU IZ SVLAČIONICE: ‘U nama se probudio strašan inat, poludjeli smo, eksplodirali’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju Sportskih novosti uskoro će uslijediti finiš transfera koji će hrvatskom prvaku donijeti zaradu od deset milijuna eura.

Image

12.07.2020., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 34. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Nikola Moro Photo: Matija Habljak/PIXSELL

'U Maksimiru odbijena ponuda kijevskog Dynama za Nikolu Moru od sedam milijuna eura'

"Sve je, zapravo, počelo još za vikend, kad je u Maksimiru odbijena ponuda kijevskog Dynama za Nikolu Moru od sedam milijuna eura. Dinamo ju je načelno čak i prihvatio, Moro se nećkao, nije baš htio u Kijev, ali očito je takva odluka imala pozadinu i u najavi koja je vrlo brzo stigla iz Moskve, kad se u igru ubacio još jedan Dinamo", stoji u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikola Moro u utorak ujutro normalno je trenirao, odradio sve obveze s momčadi, bio je s ostalima na dnevnom odmoru i pripremao se za poslijepodnevni trening. I, iako je, pretpostavljamo, tijekom dana barem 100 puta dobio pitanje: 'Je li istina, ideš?'. Neki su već i čestitali, a on se ponašao kao da je normalan radni dan i kao da će ostati u Maksimiru", piše SN.

S Modrima je imao ugovor do 2025. godine, a prema podacima Transfermarkta Moro je među pet najskupljih HNL-ovih igrača, dok je za zagrebački klub odigrao 114 utakmica i skupio iskustvo Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Morin transfer od 10 milijuna eura bio bi odličan posao za Modre'

Mladi hrvatski reprezentativac dogovorio je svoju plaću u Moskvi i, prema svemu sudeći, bit će veća od one što su mu nudili iz kijevskog Dinama.

Image

18.12.2019., Stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 6 kolo, GNK Dinamo - HNK Rijeka. Nikola Moro, Mislav Orsic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

"Morin transfer od 10 milijuna eura bio bi odličan posao za Modre. Ne zato što Moro potencijalno ne vrijedi više i da bi za njega mogli u budućnosti dobiti i veću svotu, već što u ovim čudnim životnim i nogometnim okolnostima to jest svota koju nije lako dosegnuti. Nema puno igrača, pogotovo ne ih klubova Dinamova ranga koji su otišli za toliku svotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olmo je otišao za dvadesetak milijuna, ovisno o bonusima, za Šempera i Baturinu, koji je odigrao tek 14 seniorskih minuta za Dinamo, stići će u blagajnu 2,5 milijuna eura, sad još 10... Bio bi tu ostvaren dobar dio zacrtanoga godišnjeg budžeta, čak da Dinamo i više ne proda nijednog igrača, a ipak se očekuje da u idućim mjesecima, barem nakon kvalifikacija još netko ode iz Dinama. Uz plasman u Europsku ligu, ako već ne i Ligu prvaka, to je dosta za preživljavanje korona-godine? Trebalo bi..."...

Ukrajinski doprvak ima ograničen budžet

Podsjetimo, ukrajinski doprvak ima ograničen budžet za prijelazni rok pa je htio u paketu dovesti Nenada Bjelicu i Nikolu Mora. Kijevljani su za veznjaka bili spremni platiti sedam milijuna eura, no ponuda u Maksimir na kraju nije stigla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

01.10.2019., stadion Etihad, Manchester, Engleska - UEFA Lige prvaka, skupina C, 2. kolo, Manchester City - GNK Dinamo. Nikola Moro, Sergio Aguero Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Na kraju je Dinamo Kijev za trenera postavio slavnog Rumunja Mirceu Lucescua koji je za pomoćnika izabrao bivšeg hrvatskog reprezentativca Ognjena Vukojevića.

Moskovski Dinamo sezonu je okončano na šestom mjestu i ići će u kvalifikacije za Europa ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo