odšteta 15 milijuna eura / Napoli dobio bitku s Atleticom i Juventusom: Vrsaljko na pragu prelaska u talijanskog doprvaka

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Vrsaljko je u prošloj sezoni za Sassuolo nastupio u 35 od 38 utakmica u Serie A te zabilježio četiri asistencije

23.5.2016.
12:53
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Prema tvrdnjama talijanskog Sky Sporta, 24-godišnji hrvatski nogometni reprezentativac Šime Vrsaljko ovog će ljeta preseliti iz Sassuola u redove doprvaka Napolija, a prema nepotvrđenim informacijama, visina odštete je fiksnih 15 milijuna eura, uz predviđene dodatne bonuse.

Vrsaljko je u prošloj sezoni za Sassuolo nastupio u 35 od 38 utakmica u Serie A te zabilježio četiri asistencije. Jednu je utakmicu propustio zbog crvenog kartona, a jednu zbog akumuliranih javnih opomena, dok ga je trener Eusebio di Francesco poštedio nastupa u posljednjem kolu, jer je Sassuolo osigurao šesto mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrsaljkove dobre partije u dvije sezone provedene u Sassuolu nisu ostale nezapažene pa se hrvatski reprezentativac našao na meti velikih talijanskih klubova. Juventus i Napoli su iskazali najveće zanimanje, a prema nekim informacijama u utrku za transfer 24-godišnjeg bivšeg igrača zagrebačkog Dinama uključio se i Atletico Madrid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, čini se da je Napoli bio najizdašniji u svojoj ponudi i dobio bitku s velikanima pa će Vrsaljko, po svemu sudeći, od sljedeće sezone domaće utakmice igrati na stadionu San Paolo i pridružiti se suigraču iz reprezentacije Ivanu Striniću. Prema nepotvrđenim informacijama iz službenih izvora Sassuolo će za Vrsaljkov prijelaz dobiti 15 milijuna eura, a iznos odštete mogao bi se popeti i do iznosa od 20 milijuna, ovisno o tome koliko će hrvatski reprezentativac igrati i koliko će uspješan Napoli biti u nadolazećim sezonama.

Vrsaljko se trenutno nalazi na pripremama s hrvatskom nogometnom reprezentacijom u Svetom Martinu na Muri i bori se za mjesto među 23 igrača koji će biti u sastavu 'vatrenih' na Europskom prvenstvu u Francuskoj od 10. lipnja do 10. srpnja. Vrsaljko je bio u sastavu reprezentacije koju je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu vodio Niko Kovač. Bio je kapetan mlade reprezentacije, a u hrvatskoj A vrsti debitirao je 9. veljače 2011. godine pod vodstvom Slavena Bilića te skupio 17 nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo