NAVIJAČI VRIJEĐALI PIQUEA: / Napeto je u španjolskoj reprezentaciji, trening prekinut nakon 23 minute

Image
Foto: Screenshot

Neugodna je atmosfera vladala na prvom treningu španjolske reprezentacije uoči kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo protiv Albanije i Izraela.

2.10.2017.
22:19
Screenshot
VOYO logo

Kao što se moglo i očekivati, navijači su u Ciudade del Futbolu, trening-kampu španjolske reprezentacije u predgrađu Madrida, na nož dočekali stopera Barcelone Gerarda Piquea. On im je već dugo trn u oku zbog često izražavanog neprijateljstva prema Madridu, a situacija je eskalirala posljednjih dana zbog referenduma o neovisnosti u Kataloniji.

Image
PIQUE ZAPLAKAO ZBOG DOGAĐAJA U KATALONIJI: /

'Ako sam ja problem, više neću igrati za Španjolsku'

Image
PIQUE ZAPLAKAO ZBOG DOGAĐAJA U KATALONIJI: /

'Ako sam ja problem, više neću igrati za Španjolsku'

Kritiziraju ga i Katalonci

Pique je neskriveno podržavao održavanje referenduma koji je vlast u Madridu zabranila i pokušala ga i nasilno spriječiti. U nedjelju se pohvalio da je izašao na glasovanje, a nakon utakmice u kojoj je Barcelona pred praznim stadionom pobijedila Las Palmas (3-0), zaplakao je pred novinarima kad je govorio o referendumu i policijskom nasilju na ulicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskusni stoper se našao na meti kritika u ostatku Španjolske, ali i u samoj Kataloniji. Španjolci mu zamjeraju javnu podršku referendumu, a Katalonci to što i dalje namjerava igrati za reprezentaciju zemlje od koje traži odcjepljenje. Piquea to, međutim, nije omelo i u ponedjeljak se normalno pojavio na okupljanju nacionalne momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Pique, gade, odlazi iz reprezentacije'

Na prvom se treningu okupilo oko 1500 navijača koji su ga cijelo vrijeme brutalno vrijeđali. Policija im je oduzela nekoliko transparenata na kojima su bile uvredljive poruke, ali skandiranje nije mogla spriječiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pique, gade, odlazi iz reprezentacije", odzvanjalo je igralištem u Las Rozasu.

Nije poznato je li tako planirao ili je reagirao zbog napete situacije, ali izbornik Julen Lopetegui je prekinuo trening nakon samo 23 minute, a igrače je do svlačionice ispratila policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo