NAKON ULIČNOG 'FIGHTA' NA RUJEVICI DOBILI SMO PRAVU OSJEČKU LJEPOTICU: / 'Ovo je po kvaliteti bio pravi europski derbi'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Iako je utakmica počela uvredama s tribina, nastavilo se sve u sportskom tonu s dobrim nogometom. Trener Rijeke Simon Rožman čestitao je Osijeku na pobjedi

2.7.2020.
0:11
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

U derbiju 32. kola Prve HNL Osijek je na stadionu Gradski vrt pred 3.000 gledatelja pobijedio Rijeku sa 1:0 skočivši na treće mjesto ljestvice. Osijek je tako i dalje nepokoreni grad! Gol za pobjedu zabio je Mance u 53. minuti.

Naime, prvoligaš s Drave dočekao je Rožmanovu Rijeku s nizom od čak 23 utakmice bez poraza na svojem travnjaku (16 pobjeda), a podebljao ga je nakon ovog dvoboja te je sada Osijek skočio na treću poziciju samo bod zaostatka od drugog mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

[FOTO] U JEDNOM TRENUTKU SVI NA STADIONU GLEDALI SU U NJIH: Ljepotice očarale Gradski vrt i podigle temperaturu do usijanja

Image

[FOTO] U JEDNOM TRENUTKU SVI NA STADIONU GLEDALI SU U NJIH: Ljepotice očarale Gradski vrt i podigle temperaturu do usijanja

Korektni treneri

Nakon utakmice oglasio se trener Osijeka Ivica Kulešević koji je bio dosta zadovoljan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teška utakmica, iznimno zahtjevna, a po svom sadržaju i kvaliteti na razini europskih derbija. Sparno, teško vrijeme utjecalo je na slabije otvaranje. Rijeka se od početka bolje snalazila, ali kada smo preuzeli kontrolu igre ipak je puno više toga bilo na našoj strani. Cijela je momčad igrala vrlo dobro, a drago mi je da je Mance bio čovjek odluke jer ni do sada nije igrao loše, a nedostajao mu je pogodak. Matematički još nismo osigurali Europu, a još razmišljamo realno o drugom mjestu", rekao je Kulešević nakon susreta, prenose Sportske novosti.

Iako je utakmica počela uvredama s tribina zbog repova iz prošlog derbija punog kontroverzi, nastavilo se sve u sportskom tonu s dobrim nogometom. Trener Rijeke Simon Rožman čestitao je Osijeku na pobjedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čestitam Osijeku na pobjedi. Igrali smo baš onako kako smo htjeli, bili opasni, stvarali prigode, ali ne uspijevamo kao i ranije postići pogodak. Kad se Osijek digao imao je svoje prigode, a nas očito iako je momčad na svom maksimumu ne prati odgovarajući rezultat", zaključio je Rožman.

Na ljestvici vodi Dinamo sa 76 boda, Lokomotiva je druga sa 57 bodova, Osijek je sada treći sa 56 bodova, Hajduk ima 54, a Rijeka 52 boda. Gorica je šesta sa 46 bodova. Zadnja dva mjesta drže Istra 1961 sa 23 i Inter sa 17 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo