NAKON TRI MJESECA ODIGRANA PRVA UTAKMICA U LA LIGI: / Jedan od najeksplozivnijih derbija na svijetu pripao domaćinu

Image
Foto: Profimedia

Na ljestvici vodi Barcelona sa 58 bodova, Real Madrid je drugi s dva boda manje

12.6.2020.
8:26
Profimedia
VOYO logo

Nakon tri mjeseca pauze zbog pandemije koronavirusa, velikim gradskim derbijem Seville i Real Betisa na praznom stadionu Sanchez Pizjuan nastavljeno je španjolsko nogometno prvenstvo. Bio je to 131. seviljski "El Gran Derbi", sasvim sigurno jedan od najeksplozivnijih na svijetu. Nažalost, ovoga puta tribine su bile prazne. Španjolsko ministarstvo zdravstva naglasilo je da će se sve utakmice igrati bez gledatelja, uz propisane mjere prevencije širenja zaraze.

Derbi je na kraju pripao Sevilli koja je slavila sa 2-0, a oba gola je postigla u nastavku susreta. Sevilla je dominirala i u prvom poluvremenu, ali je tek u nastavku s dva brza gola slomila gradskog suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VAR potvrdio odluku

Domaćin je poveo u 56. minuti golom LucasaOcamposa iz kaznenog udarca. Prekršaj je skrivio Marc Bartra koji je naskočio na LuukadeJonga što je za AntoniaMateua bio prekršaj za kazneni udarac. VAR je samo potvrdio njegovu odluku.

Šest minuta kasnije Fernando je nakon ubačaja iz kornera zabio za 2-0 i veliki korak prema trećoj uzastopnoj pobjedi u gradskom derbiju, te ukupno 62. Betis je dobio 38 utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednja utakmica u Primeri je odigrana 10. ožujka kada je Real Sociedad na gostovanju pobijedio Eibar sa 2-1. Nakon toga uslijedilo je tri mjeseca pauze zbog pandemije koronavirusa. Španjolska je bila jedna od najpogođenijih europskih zemalja sa skoro 250.000 oboljelih i više od 27.000 preminulih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak su na rasporedu dvije utakmice, a sastaju se Granada - Getafe, te Valencia - Levante. U subotu će igrati Espanyol - Deportivo, Celta - Villarreal, Leganes - Real Valladolid, te Mallorca - Barcelona, dok su preostala tri susreta u nedjelju, a sastaju se Athletic Bilbao - Atletico Madrid, Real Madrid - Eibar, te Real Sociedad - Osasuna.

Na ljestvici vodi Barcelona sa 58 bodova, Real Madrid je drugi s dva boda manje, dok je Sevilla treća sa 50 bodova. Real Sociedad drži četvrto mjesto, posljednje koje osigurava Ligu prvaka sa 46 bodova, koliko ima i Getafe na petoj poziciji, dok je Atletico Madrid šesti sa 45 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Bestis je 12. sa 33 boda, osam više od zone ispadanja. Posljednja tri mjesta koja vode u niži rang natjecanja drže Mallorca (25), Leganes (23) i Espanyol (20).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo