Nakon sastanka: 'Vaha vodi Dinamo u Ligu prvaka!'

Dinamov izvršni dopredsjednik 'izbjegava' utakmice svog kluba, a iz nepoznatih razloga nije bio u Maksimiru u subotu na remiju sa Slaven Belupom.

8.3.2011.
11:55
VOYO logo

Prošle sezone, dok je Kruno Jurčić osvajao prvenstvo i u posljednjih pet kola osvojio tek dva boda, Zdravko Mamić dolazio je na utakmice, ali i odlazio sa stadiona prije završetka susreta. Epilog priče je poznat – Jurčić je uskoro postao bivši.

Dinamov gazda se u posljednje vrijeme rijetko može vidjeti na utakmicama Modrih, a čak je i na turske pripreme svratio samo nakratko jer su ga u Zagreb požurile obaveze i rat s Igorom Štimcem za vlast u HNS-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu ga u Maksimiru opet nije bilo, no dobro upućeni izvori tvrde da treneru Vahidu Halilhodžiću, za razliku od Jurčića, ne sapuna dasku, no nitko ne zna koji je pravi razlog njegovog (ne)opravdanog izostanka iz Maksimira.

"To uopće nije čudno, to je samo dokaz da Mamić ima veliko povjerenje u Halilhodžića. Mamić vodi klupsku politiku i ne miješa se u trenerov posao, nego mu je dao sve ovlasti. To je pohvalno od gazde", tvrdi Vahin dugogodišnji prijatelj i menadžer Mate Jozipović, koji je i posredovao u njegovu dolasku u Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mamić je u ponedjeljak s bratom Zoranom odveo trenera na ručak, a Vaha nije bio previše pričljiv s novinarima:

"Evo, baš sam na ručku sa svojim šefovima, braćom Mamić, a na slobodan dan molio bih vas da me puno ne pitate", izjavio je dobro raspoloženi Vaha i odmah dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I da, kod mene nema panike, još manje nervoze o kojoj se toliko piše. Morate znati da je nogomet moja velika strast i kada vodim utakmicu, ne mogu suspregnuti emocije. Najmanje kada me netko na mom terenu provocira. I reagirao sam kao čovjek koji se sav predaje svome poslu", zaključio je Vaha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razgovor je bio toliko kratak da nismo saznali je li Vaha Zdravka pitao zašto ne dolazi na utakmice i je li gazda uzvratio pitanjem treneru zašto toliko trubi o odlasku.

Je li nostalgija za Francuskom doista toliko jaka da bi se Halilhodžić odrekao Dinamovih 900.000 eura godišnje i drugih kvalifikacija za Ligu prvaka u karijeri?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada je rekao da bi se želio vratiti u Francusku, nije mislio odmah, čak niti u bliskoj budućnosti. Zar nije normalno da se čovjek želi vratiti kući, tamo gdje mu je obitelj? Jednoga dana, a ne sad, dakle o odlasku iz Dinama nema govora. Uostalom, on ima i potporu obitelji da ostane u Zagrebu", tvrdi Jozipović i dodaje kako Vaha već par mjeseci nema ponuda, a i da ima, glatko bi ih odbio.

"Halilhodžić nije trener koji diže ruke na pola svoga projekta. Odlučan je odraditi ugovor s Dinamom do kraja i s velikom sigurnošću sada tvrdim da će voditi plave u kvalifikacijama za Ligu prvaka", dodao je Jozipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima tek jedna ograda...

"Halilhodžić bi iz Dinama mogao otići samo u slučaju neke nemoralne ponude, ako ga klub bude želio prodati. On sam sigurno neće potencirati rastanak", zaključio je Jozipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo