Osvojili Afrički kup /

Nakon povijesnog uspjeha ide veliko čašćenje: Predsjednik Senegala pripremio bogate nagrade igračima

Image

Nogometaši Senegala bogato su nagrađeni nakon osvajanja titule prvaka Afričkog kupa nacija, najavio je predsjednik Macky Sall.

10.2.2022.
19:10
VOYO logo

Predsjednik Senegala, Macky Sall, nagradio je igrače senegalske nogometne reprezentacije s novcem i zemljištem nakon što su po prvi put osvojili Afrički kup nacija nakon raspucavanja penala protiv Egipta.

Senegal je s rezultatom od 4-2 svladao Egipat u penalima i time po prvi put postao prvak AFCON-a, a njihov predsjednik ne može biti ponosniji rezultatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sanjali smo ovaj kup. Vi ste izgradili ovaj san i obistinili ga. Konačno je Afrički kup nacija ovdje s nama. Učinili ste nas ponosnim i učinili ime Senegala poznatim diljem svijeta," rekao je Sall.

Image
Gotovo je /

Senegal je prvak Afrike

Image
Gotovo je /

Senegal je prvak Afrike

"Izpoštovali ste narod i za uzvrat, narod s kojim se toliko ponosite vam duguje," zaključio je Sall, koji je spremio bogate nagrade za sve nogometaše, ali i stručni stožer nakon ovog trijumfa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, svaki nogometaš bit će nagrađen s 87 tisuća dolara, a osim toga svaki će dobiti jednu parcelu od 200 kvadrata u Dakaru i parcelu od čak 500 kvadratnih metara u Diamniadiju, senegalskom gradu u razvoju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo