NAJVRJEDNIJE MOMČADI U REGIJI: / Ovako Dinamova mega-momčad i Hajdukovi talentirani klinci stoje u odnosu na Zvezdu i Partizan

Image
Foto: Pixsell/AFP

Dinamo sutra protiv Benfice igra za mjesto u četvrtfinalu Europske lige, ali kako njegovi igrači, i oni ostalih hrvatskih klubova, stoje u odnosu na rivale iz regije?

13.3.2019.
17:03
Pixsell/AFP
VOYO logo

Prva HNL je najvrjednija liga od svih nogometnih natjecanja država iz bivše Jugoslavije prema Transfermarktu, objavilo je veliko istraživanje portala Nogometplus.

HNL ima prosječnu vrijednost kluba od 186,550,00 eura, što je za nešto manje od 10 milijuna više od SuperLige (prva srpska liga). HNL drži prvo mjesto prije svega zbog velike vrijednosti Dinamovih igrača – Modri su uvjerljivo najvrjedniji klub u regiji – vrijede više od 20 milijuna više od beogradske Crvene zvezde (72,400,000 u odnosu na 52,200,000).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska ima čak pet od osam najbogatijih klubova u regiji, a zanimljivo je da su Rijeka i Hajduk po vrijednosti svojih momčadi ispred beogradskog Partizana. Jedini slovenski klub u top 10 je Maribor, koji se nalazi na osmom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiće igrača - najviše vrijedi Dinamov DaniOlmo (15 milijuna), a prate ga suigrač Arijan Ademi (6 milijuna) i mladi Hajdukov talent Ante Palaversa koji je dogovorio transfer u Manchester City. (5 milijuna)

Kompletne podatke možete pronaći OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo