MALO DOBROG NOGOMETA / Dinamo ni treći put ove sezone u HNL-u nije pobijedio Hajduk: Plavi ovog puta barem nisu ni izgubili

Image
Foto: Luka stanzl/PIXSELL

Tijek derbija Dinama i Hajduka mogli ste pratiti na portalu Net.hr

17.12.2023.
16:10
Luka stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo - Hajduk

0-0

Dinamo: Zagorac - Ristovski, Theophile, Perić, Perković - Mišić, Ademi - Kaneko, Baturina, Špikić - Petković

Hajduk: Lučić - Moufi, Šarlija, Uremović, Diallo - Sigur, Krovinović - Sahiti, Pukštas, Benrahou - Livaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spustila se zavjesa na jesenski dio HNL-a i to remijem 0-0 u najvećem hrvatskom derbiju, onim Dinama i Hajduka u sklopu 19. kola. Bijeli tako i treći put ove sezone u HNL-u nisu izgubili od Plavih, ali i prvi put da nisu slavili.

Image
DUGO GA NIJE BILO /

Kako je dobro, vidjeti ga opet: Miljenik navijača ukazao se na Maksimiru i darivao veznjaka Dinama

Image
DUGO GA NIJE BILO /

Kako je dobro, vidjeti ga opet: Miljenik navijača ukazao se na Maksimiru i darivao veznjaka Dinama

Igrači se nisu pošteno ni zagrijali, a Torcida je već u 2. minuti napravila kraći prekid ubacivši tri baklje u teren. Nakon što se utakmica nastavila, gledali smo čvrstu utakmicu u kojoj prilika nije bilo u prvih 10-ak minuta. U 14. minuti Kaneko je napravio pomutnju na desnoj strani obrane Hajduka, i ubacio u sredinu, međutim uspjela je obrana Bijelih otkloniti opasnost iz vlastitog peterca. Livaja je malo žešće ušao u Theophilea, na što je odmah reagirala klupa Dinama, pa je netko od Jakirovićevih pomoćnika požutio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je prvi put zaprijetio u 27. minuti kada je Benrahou dočekao ubačaj Moufija, no uspjela je to otkloniti obrana Dinama. Tom prilikom Benrahou se ozlijedio, pa je priliku s klupe dobio Dajaku. U 36. minuti vidjeli smo dalekometni pokušaj Sahitija koji je otišao daleko od gola. Prvi udarac u okvir gola napokon smo dočekali u 38. minuti kada je iz daljine pokušao Ristovski topovskim udarcem, ali Lučić to nekako odbija u korner. U 44. minuti pogriješio je Sigur na sredini igrališta, lopta je došla do Kaneka koji je potegnuo pa pucao s 20-ak metara, no nije bio precizan.

Ni početak nastavka nije donio ništa otvoreniju igru, i dalje se više čekala protivnika, nego što se nešto ozbiljnije napadački poduzimalo, iako je Dinamo terensku inicijativu. Vrijedi tek izdvojiti dalekometni pokušaj Sahitija u 58. minuti koji je i ovog puta otišao daleko od gola. Prvi je u nastavku odlučio reagirati Jakirović koji je na teren u 63. minuti poslao Bulata i Vidovića umjesto Baturine i Špikića. Napokon smo malo uzbuđenja vidjeli u 66. minuti kada je Kaneko opet probio desnu stranu i ubacio u sredinu, gdje nažalost po navijače domaćih loše reagira Petković. Devetka Dinama opet je prilici u 75. minuti kada ga je ubačaj s desne strane na petercu pogodio u bedro, pa je otišlo preko gola. Već u sljedećem napadu opalio je Vidović visoko iznad gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 79. minuti napokon smo vidjeli gol na Maksimiru kada je u gužvi loptu u mrežu iz ugurao Perković. No, odmah su se pobunili igrači Hajduka na potencijalno igranje rukom Perića, a moguće i Perkovića, pa se uključio VAR, koji je potvrdio igranje rukom i poništio gol. U drugoj minuti sudačke nadoknade vidjeli smo udarac Ademija koji je lučić tek uspio kratko odbiti, ali nitko od igrača Dinama nije bio na odbijancu.

Bijeli će na zimsku stanku kao jesenski prvaci, i to s 41 bodom, šest više od Rijeke, te čak sedam više od Dinama, koji ima i dvije utakmice manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale Svjetskog prvenstva rukometašica pratite od 19 sati ekskluzivno samo na platformi Voyo.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo