NAJVEĆE NOGOMETNO ČUDO OVE GODINE: / Barcelona je spašena, ubrizgana golema financijska injekcija, ali igrači bi mogli podivljati

Image
Foto: Profimedia

Španjolski su mediji donedavno išli toliko daleko da su predviđali bankrot katalonskoj momčadi

19.5.2021.
9:27
Profimedia
VOYO logo

Otkako je početkom sezone objavljeno da je Barcelona u dugu milijardu i 200 milijuna eura i da vrlo vjerojatno više neće moći podizati kredite u bankama, pristalice kluba očajnički su čekale ovaj dan. Kako je ESPN objavio, Barceloni je konačno odobren kredit od pola milijarde eura i to uglavnom znači da je klub za sada spašen.

Španjolski su mediji donedavno išli toliko daleko da su predviđali bankrot katalonskoj momčadi, odnosno, totalnu rasprodaju i rezanje kojim bi se namaknuo barem dio novca za pokrivanje duga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, novi predsjednik Joan Laporta uspio je dogovoriti novi kredit od pola milijarde eura, a novac mu je ustupio investicijski fond Goldman Sachsa.

Image
Image

Lionel Messi and Joan Laporta of FC Barcelona after winning the Copa Del Rey Final match between Athletic Club and FC Barcelona at Estadio de La Cartuja in Sevilla, Spain, on April 17, 2021. Sporting stadiums around Spain remain under strict restrictions due to the Coronavirus Pandemic as Government social distancing laws prohibit fans inside venues resulting in games being played behind closed doors. Athletic Club v FC Barcelona - Copa del Rey Final, Valencia, Spain - 17 Apr 2021,Image: 606278730, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial Use Only, Model Release: no, Credit line: Profimedia

Ipak, ovaj priljev novca ne znači da će Barcelona sada nastaviti po starom, zapravo upravo suprotno, na ljeto ih čekaju drastični rezovi. Vjerojatno će se smanjivati ugovori najplaćenijim igračima i Mundo Deportivo piše kako baš nitko neće biti pošteđen rezova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističu kako će na sastanak o smanjivanju biti pozvani Gerard Pique, Sergio Busquets, Antoine Griezmann i Sergi Roberto, a ako ne pristanu na smanjenje klub će ih navodno odmah staviti na transfer-listu. Također, ovih se dana pisalo i o mogućoj velikoj čistki u svlačionici, što bi značilo da će neki igrači sigurno i napustiti klub, a valja istaknuti kako još uvijek nije sasvim poznato što će biti s Lionelom Messijem koji još nije produžio ugovor.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo