OVOLIKO BI LEGENDE PREMIER LIGE KOŠTALE DANAS: / Ma kakav Pogba, znate li tko je sve skuplji od njega?

Image
Foto: AFP

Transfer Pogbe danas bi iznosio 117,7 milijuna funti. I nije među tri najskuplja

5.9.2018.
10:09
AFP
VOYO logo

Prebaci li se vrijednost njegova transfera iz Milana u Chelsea iz 2006. godine u iznos koji bi odgovarao današnjim vrijednostima, Andrij Ševčenko bio bi najskuplji igrač Premier lige, prenoseći podatke studije objavljene na TotallyMoney navodi Sky Sports.

Ševčenko je prije dvanaest godina napustio Milan i otisnuo se u redove londonskog kluba u transferu vrijednom 29,4 milijuna funti što bi odgovaralo iznosu od 144,4 milijuna funti da se taj transfer radi danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Shearer je taj novac opravdao

Studija je obuhvatila sve transfere od 1992. godine, a prema njoj bi drugi najvredniji transfer bio onaj Alana Shearera iz Blackburna u Newcastle 1996. godine. Plaćen je bio strijelac najviše golova u povijesti Premier lige (260 zgoditaka u 441 utakmici) 15 milijuna funti. Današnja vrijednost tog prelaska iznosila bi 124,1 milijun funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treće mjesto iste ljestvice zauzima prelazak Rija Ferdinanda iz Leedsa u Manchester United koji ga je 2002. godine platio 29 milijuna funti. Prebačeno u sadašnjost, United bi jednog od najboljih stopera svih vremena i jednog od najtrofejnijih nogometaša platio 121,7 milijuna funti.

Chelsea i Manchester United

Zanimljivo, u prvih jedanaest najskupljih transfera samo Shearer ne stiže iz Manchester Uniteda ili Chelseaja. Klub s Old Trafforda zastupljen je pritom transferima Ferdinanda, Paula Pogbe, Juana Sebastiana Verona, Roya Keanea, Waynea Rooneyja i Angela di Marije, dok Chelsea na istom popisu uz Ševčenka predstavljaju Didier Drogba, Fernando Torres i Michael Essien.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razdoblju od 26 godina Chelsea je u momčad uložio 1,594 milijarde funti (danas 4,312 milijardi).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo