HIT IGRAČ VATRENIH / Najskuplji hrvatski nogometaš Joško Gvardiol otkrio zašto nije otišao u Englesku kada je mogao i što je napravio s prvom 'njemačkom plaćom'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Gvardiol je dok je bio na izlaznim vratima Dinama imao ponudu Leedsa i Leipziga

9.11.2022.
11:06
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Najskuplji hrvatski nogometaš, vrijedan 60 milijuna eura, Joško Gvardiol gostovao je u emisiji Roberta Knjaza na HRT-u. Gvardiol, koji je trenutno velika zvijezda u Lepzigu i jedna od glavnih uzdanica Zlatka Dalića za Svjetsko prvenstvo u Kataru, otkrio je u emisiji "Knjaz kod Vatrenih" zašto je odbio igrati u Engleskoj kada je imao šansu i što je kupio od prve plaće zarađene u Njemačkoj.

Gvardiol je dok je bio na izlaznim vratima Dinama imao ponudu Leedsa i Leipziga, ali Engleze je odbio. "Smatrao sam da sam bio zelen za engleski nogomet u kojemu se tako mlad ne bi brzo snašao jer mi je za takvu ligu trebalo još pet godina iskustva. Razgovarao sam s Danijem Olmom, koji je već bio u Leipzigu. On mi je savjetovao da ovdje nastavim karijeru", rekao je Joško.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Otkrio je usput i kako mu je otac veliki navijač Hajduka, iako je on ponikao u Dinamu i tamo se lansirao među zvijezde. "Za razliku od mene, on je hajdukovac", rekao je Gvardiol Knjazu.

Nakon što je prošle godine u ljeto napustio Dinamo i prešao u Leipzig za 19 milijuna eura, Gvardiol je od prve plaće kupio roditeljima kuću. "Otvorio sam oglasnik s kućama i rekao im neka biraju. Odabrali su onu u okolici Zagreba, gdje mama ima svoj vrt i mir. Sadi domaću ciklu pa mi pošalje ovdje u Njemačku", kazao je Joško.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo