NAJCRNJI SCENARIJ: / "Da, moguće je da će nas izbaciti s Europskog prvenstva u Francuskoj!"

Image
Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Još se uvijek ne stišava bura nakon sramotnog incidenta koji je u potpunosti zasjenio kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo između Hrvatske i Italije (1:1), odigranu u petak u Splitu.

14.6.2015.
10:59
Igor Kralj / PIXSELL
VOYO logo

Podsjetimo, u svijet je odaslana slika kukastog križa na travnjaku poljudskog stadiona. Tko je odgovoran za novi izljev primitivizma na utakmici hrvatske reprezentacije još se uvijek ne zna, policija je pokrenula istragu, pregledavaju se nadzorne snimke i javnost očekuje da odgovorni za ovo nedjelo što prije budu privedeni.

"O rezultatu nitko ne govori"

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker osudio je ovaj skandal na konferenciji za novinare održanoj u subotu u Splitu, a kasnije je još nekoliko riječi o incidentu rekao i tijekom gostovanja u Dnevniku Nove TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nogomet je veselje, nogomet je fešta. Imali smo toliko kvalitetnih igrača na terenu, a o rezultatu nitko ne govori. Utakmica će biti označena s kukastim križem. Ostat će u povijesti države, u povijesti hrvatskog nogometa, u povijesti europskog nogometa da je utakmica označena s kukastim križem. Moramo napraviti sve što možemo i tražimo od Hrvatske da istraži i privede odgovorene", naglasio je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oduzimanje bodova ili izbacivanje"

Nije sporno da Hrvatsku očekuje nova kazna Europske nogometne federacije (UEFA). Protiv Norveške je bila zatvorena jedna tribina, ali su se sramotni povici "Za dom spremni" opet čuli, pa su Vatreni protiv Italije igrali pred praznim Poljudom. No, ni to nije zaustavilo probleme, pa sada vlada opravdani strah da bi Hrvatska mogla biti izbačena iz kvalifikacija, odnosno s Eura u Francuskoj koji je praktički već osigurala.

"Moguće je i izbacivanje iz natjecanja. Oduzimanje bodova je realnija opcija, no i izbacivanje je opcija", otkrio je Šuker koji je ujedno i član Izvršnog odbora UEFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dnevnik Nove TV / Sportski.net

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo