'Najcrnji dan u povijesti Manchester Uniteda!'

Današnji datum, 6. veljače, zauvijek će ostati u sjećanju svih koji su povezani s Manchester Unitedom. Naime, tog dana 1958.

6.2.2012.
14:49
VOYO logo

Nogometaši Manchester Uniteda vraćali su se iz Beograda, s četvrtfinalne utakmice tadašnjeg Kupa prvaka protiv Crvene zvezde, a u Münchenu su morali stati kako bi natočili gorivo u zrakoplov.

Dva pokušaja polijetanja iz zračne luke u Münchenu su bila prekinuta, međutim u trećem su se uspjeli podići. Ubrzo nakon polijetanja zrakoplov je izgubio brzinu, udario u zgradu i nakon toga u kamion pun benzina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dvadeset i jedan putnik preminuo je odmah. Kapetan aviona Kenneth Rayment umro je nekoliko tjedana kasnije od ozljeda zadobivenih u nesreći, a Duncan Edwars (jedan od osam žrtava iz momčadi Manchester Uniteda) preminuo je dva tjedana nakon rušenja zrakoplova", prisjetili su se nesreće na službenim stranicama Manchester Uniteda.

U nesreći su život izgubili igrači Roger Byrne (28), Eddie Colman (21), Mark Jones (24), David Pegg (22), Tommy Taylor (26), Geoff Bent (25), Liam Whelan (22) i Duncan Edwards (21), tajnik kluba Walter Crickmer, te treneri Tom Curry i Bert Whalley.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na taj dan 1958, najcrnji u povijesti Uniteda život je izgubilo 23. ljudi. Tragedija je neizbrisiv dio povijesti kluba. Kao i Sir Matt Busby, koji je sagradio novu odličnu momčad koja je osvojila Ligu prvaka 10 godina kasnije. Mi nikada to nećemo zaboraviti", piše na stranicama Crvenih vragova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo