NAJUSPJEŠNIJI U POVIJESTI KLUBA / Sestra velikom treneru dogovorila ugovor života

Diego Simeone (44), trener hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića, produžit će ugovor s Atlético Madridom do 2020. godine te će postati najbolje plaćena osoba u momčadi.

24.3.2015.
9:52
VOYO logo

Argentincu sadašnji ugovor istječe 2017., a s obzirom da se od dolaska u klub prije četiri godine pretvorio u najuspješnijeg trenera u povijesti Atlética uprava je odlučila produljiti suradnju.

Njegova agentica i sestra Natalia Simeone pregovarala je nekoliko tjedana s najvećim dioničarem i direktorom kluba Miguel Ángel Gilom. Dogovor je konačno postignut u ponedjeljak kasno navečer, te se nagađa da će ukupni primici Simeonea porasti sa 7 na 11 milijuna eura bruto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On će tako biti bolje plaćen od svih igrača Atlética.

Bolji financijski uvjeti odnose se i na sve njegove pomoćnike, uključujući i šefa za odnose s javnošću. Osim toga, dogovoreno je da u slučaju raskida ugovora na kraju bilo koje sezone neće biti plaćanja penala, koja god strana da se odluči na raskid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klub bi trebao Simeonea službeno predstaviti u 13 sati na stadionu Vicente Calderón, nakon čega će trener otputovati na odmor u Argentinu kako bi iskoristio reprezentativne obveze igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cholo" Simeone, nekadašnji branič Atlética, postao je trener crveno-bijelih iz Madrida u prosincu 2011. te je donio pet trofeja.

Već prve sezone osvojio je Europsku ligu, drugu sezonu španjolski kup, a lani je osvojio prvenstvo nakon gotovo 20 godina, te je izgubio na produžetke u finalu Lige prvaka. Uz to je donio i naslov pobjednika europskog Superkupa kao i Superkupa Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do prošle sezone Atlético 13 godina nije mogao pobijediti gradskog rivala Real Madrid, a ove godine pak Real još uvijek nije ostvario pobjedu u međusobnim dvobojima. U posljednjem susretu na Vicente Calderónu slavio je Atlético s 4-0, a jedan od strijelaca bio je i Mandžukić.

Atlético se u prvenstvu nalazi na četvrtom mjestu s devet bodova manje od vodeće Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo