OVO JE NAJBOLESNIJI PRIJENOS JEDNE UTAKMICE U HRVATSKOJ IKAD: / Dogodilo se na današnji dan

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Dvojac pun patriotizma prenosio je utakmicu protiv 'njih'

30.7.2019.
17:43
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Na današnji dan 1997., prije 22 godine, momčad zagrebačkog Dinama, tada pod silom nametnutim imenom NK Croatia, pobijedila je srpski Partizan s velikih 5:0 i prošao u 2. kvalifikacijsko kolo za Ligu prvaka. Na dupkom punom Maksimiru Modri su u potpunosti deklasirali ekipu Partizana koja je u Zagreb došla s prednošću od 1:0 iz prve utakmice.

Image
NEPOZNAT DETALJ NAKON POVIJESNOG RAZBIJANJA PARTIZANA: /

Dan kad je u Zagrebu umro Partizan iz usta aktera

Image
NEPOZNAT DETALJ NAKON POVIJESNOG RAZBIJANJA PARTIZANA: /

Dan kad je u Zagrebu umro Partizan iz usta aktera

Noć za pamćenje, Beograđani su pometeni

Bila je to jedna od najlepših noći u povijesti "ponosa grada", sigurno da je rasturanje Partizana na proste faktore najveća pobjeda plavih u novijoj povijesti. Kao što je prijenos na radio Ciboni, u izvedbi Deana Bauera i Nevena Peroka, nešto najbolesnije što se ikad čulo za vrijeme jedne nogometne utakmice u Hrvatskoj. Pa, mislimo bez presedana...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječi za anale, za povijest

Jer, ono što su u eteru izvodili spomenuti ulazi u anale, o tome se i dan danas priča. Dvojac pun patriotizma prenosio je utakmicu protiv "njih" s kojima se po prvi puta nakon rata igrala neka važnija utakmica...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prvog gola na utakmici Silvija Marića koji je umalo srušio stadion pod eruptiranjem i poskakivanjem nešto malo manje od 40 000 navijača, Dean Bauer, danas ugledni novinar Sportskih novosti, u zanosu, s puno emocije i u svom osebujnom, duhovitom stilu, kazao:

Dinamo vodi protiv 'njih'

"Croatia vodi protiv 'njih", Croatia vodi protiv Srbijanaca. Mi vodimo 1:0. Neka ovo samo početak bude, neka ovo bude naznaka što ih u Maksimiru čeka, neka ovo bude naznaka da će tamo, na kraju utakmice, pognutih glava žuriri iz Maksimira, bježati iz Zagreba, što dalje odavde, što dalje od Zagreba i Hrvatske", vrištao je Bauer, a nakon pogotka Igora Cvitanovića za 2:0, pao je u totalni delirij:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Srbijanci su na koljenima, 14. minuta utakmice, sad počinjemo vraćati neke dugove", rečeno je u eteru, a to nije bilo sve:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Srbija je ovo čula'

"Srbija je ovo čula, Croatia vodi 2:0. Teško mi je uopće izgovarati ta njihova imena, ali dobro ajde moramo, još ćemo nekako izdržat ovu utakmicu, pa onda ih opet dugo, dugo, Bogu hvala, vidjeti nećemo"....

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Dražen Ladić obranio jedanaesterac Partizanovom nogometašu u eter je odaslana povijesna poruka "ljubavi" prema našim istočnim susjedima.....

"E nećete, nećete Srbijanci, nećete proći u Zagrebu! Nikada! Nećete proći u Hrvatskoj nikada, pa niti uz pomoć svojih francuskih prijatelja. Nikada, ni kad vam Francuzi izmišljaju jedanaesterce ni tada nećete dati gol, jer brani vam Hrvat!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Svi su isti'

"Ima Boga, ima Boga, sad je došlo do malog fizičkog obračuna između nekog na terenu. Ne znam kojeg partizanovca, ali nema veze, svi su isti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslušajte i sami legendarni prijenos kakav bi, u današnje vrijeme, bio okaraktiriziran kao skandalozan, ako bi se uopće i mogao dogoditi zbog zakona kao takvog.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo