NAIŠLI SMO NA RIJEDAK VIDEO MARIJA MANDŽUKIĆA KAD JE BIO KLINAC: / 'Jednog dana igrat ću za reprezentaciju'

Image
Foto: Screenshot: You Tube

'Jednog dana igrat ću za reprezentaciju'

21.5.2021.
9:13
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Proslavljeni hrvatski nogometaš, ratnik velikog slavonskog srca i vlasnik srebra sa SP-a u Rusiji s Hrvatskom Mario Mandžukić, danas slavi 35. rođendan. Još kao dijete osjetio je ratne strahote i s roditeljima je otišao iz Odžaka u Bosni u Njemačku u grad Ditzingen blizu Stuttgarta. Tamo je počeo trenirati nogomet u klubu u kojemu je igrao njegov otac.

Image
NITKO SE NIJE NADAO DA ĆE DOĆI DO OVOGA U MILANU: /

Pioli mora birati između dva Hrvata, sve ovisi o sljedećem treningu

Image
NITKO SE NIJE NADAO DA ĆE DOĆI DO OVOGA U MILANU: /

Pioli mora birati između dva Hrvata, sve ovisi o sljedećem treningu

Drugačiji od drugih

Odmah je pokazao da je drugačiji klinac od ostalih, a kad se obitelj nakon rata vratila iz Njemačke u Slavonski Brod, završio je u Marsoniji u mlađim pionirima gdje je bio trener Damir Ruhek koji mu je pomogao. Igrao je i u gradskom niželigašu Željezničaru, a nakon toga ponovno je jednu sezonu odigrao za Marsoniju. U lipnju 2005. prešao je u NK Zagreb i zaigrao u prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dresu Zagreba, na Dvoranskom prvenstvu HNL, u sezoni 2005./06. izabran je za najboljeg igrača prvenstva, a na istom natjecanju u sezoni 2006./07., bio je najbolji strijelac. Ćiro Blažević ga je u Zagrebu volio, specifičan trener za svog je specifičnog igrača odmilja znao reći da je "đilkoš", iako je Mario Mandžukić poslije u novinama zamolio sve one koji pišu o njemu neka ga prestanu oslovljavati riječju "đilkoš", bez obzira hvali li ga se ili kritizira, jer on to nije.

Da, uvijek je Mario bio nekako svoj, drugačiji, kako na travnjaku tako i karakterno. U srpnju je 2007. završio u Dinamu, koji ga je za 1,3 milijuna eura doveo kao zamjenu za Eduarda Da Silvu. Iste godine samo u 17. studenoga 2007. debitirao je za reprezentaciju Hrvatske u (nevažnom) kvalifikacijskom porazu u Makedoniji. Za Hrvatsku je na kraju odigrao 89 utakmica uz 33 gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mandžukić se brzo isplatio i zagrebačkim plavima, sjajna predstava u Amsterdamu donijela je Dinamu Europsku ligu a Mandžukiću samopouzdanje za uspjeh u modrom dresu. U narednom razdoblju nametnuo se kao prvi napadač maksimirskog kluba u čijem je dresu u sezoni 2008./2009. bio prvi strijelac lige, a nakon toga uslijedio je inozemni angažman u Njemačku, prvo 2010. u Wolfsburg a nakon toga 2012. u bavarskog velikana Bayern iz Münchena, najviše zahvaljujući odličnom nastupu na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini, kojem je prethodila sjajna sezona s Wolfsburgom u Bundesligi.

Osvajač Lige prvaka

Na ulasku u 2013. godinu bio je i vodeći strijelac Bundeslige, a s Bayernom je te godine uzeo i Ligu prvaka. U završnici protiv Borussije Dortmund postigao je prvi pogodak na utakmici i tako postao prvi Hrvat u povijesti koji je postigao pogodak u završnici tog natjecanja. Poslije toga, otišao je prvo u Atletico Madrid i nakon toga u Juventus. U kojem god klubu igrao, Super Mario je zabijao i bio bitan nogometaš. Nakon toga uslijedila je kratka epizoda u Al-Duhailu a sad Mario brani boje Milana. Jasno kako je njegova karijera na zalasku, a surfajući YouTube kanalom naišli smo na zanimljiv video iz 2005. godine kad je imao svega 19 godina, prije nego što je otišao u Zagreb. Tada je igrao drugu ligu sjever s Marsonijom i bio uz Sašu Musu najbolji igrač tog slavonskog kluba, te uz Alića i najbolji strijelac kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stavio sam si neke visoke ciljeve koje želim dostići. I reprezentacija je isto jedan od ciljeva", kazao je mladi Mario Mandžukić. Pogledajte i sami što je u intervjuu kazao mladi Mario Mandžukić kojem i redakcija Net.hr-a čestita rođendan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo