NADMAŠIO I LEGENDARNOG PELEA: / Messi je u nedjelju probio još jednu granicu, ali nešto mu još uvijek nedostaje

Image
Foto: AFP, LLUIS GENE

Nedjeljnim trijumfom u Kupu kralja ponajbolji svjetski nogometaš Lionel Messi probio je još jednu granicu.

23.5.2016.
9:21
AFP, LLUIS GENE
VOYO logo

Tim je dosegom 28-godišnji Messi prestigao legendarnog Brazilca Pelea koji je u karijeri osvojio 29 naslova, uglavnom u različitim natjecanjima u svojoj zemlji. No, Pele ima ono što Messiju itekako nedostaje - naslov svjetskog prvaka. I to ne jedan, već tri!

Nova prilika idući mjesec

Messi je u impresivnoj karijeri osvojio osam naslova španjolskog prvaka, po četiri je puta slavio u Kupu kralja i Ligi prvaka, šest puta u španjolskom i triput u europskom Superkupu, a u tri je navrata bio i svjetski klupski prvak. Sve je to ostvario u dresu Barcelone, a kao argentinski je reprezentativac bio olimpijski pobjednik i svjetski U-20 prvak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kao senior s Argentinom nije osvojio nijedan trofej i to je ono što mnoge stručnjake i dalje sprečava da ga proglase najboljim nogometašem svih vremena. Poražen je u finalu Svjetskog prvenstva u Brazilu prije dvije godine, a dva je puta ostao korak do cilja i na Copa Americi. Novu će priliku imati sljedeći mjesec na specijalnom izdanju Copa Americe u SAD-u, ali ono što najviše želi, naslov svjetskog prvaka, morat će pričekati još najmanje dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo