NACIONALNO VAŽAN SADRŽAJ: /

"Odlukom HNS-a oštećeni su svi hrvatski građani"

Image
Foto: AFP
17.11.2015.
16:23
AFP
VOYO logo

HRT je dosad prenosio većinu utakmica hrvatske nogometne reprezentacije, međutim ovaj put ponuda od 20.000 eura nije zadovoljila Hrvatski nogometni savez (HNS) koji je dan prije dvoboja u Rusiji prodao prava za prijenos komercijalnoj televizijskoj kući Arena Sport. HNS je priopćio da je doživio veliko razočaranje u pregovorima s HRT-om, a s Prisavlja je u utorak poslijepodne stigla drugačija verzija priče.

"Oštećeni su svi građani RH"

"U povodu reakcija gledatelja, potaknutih priopćenjem Hrvatskoga nogometnog saveza u kojemu se ističe kako će se prijenos nogometne utakmice između Rusije i Hrvatske moći pratiti na kanalu Arena Sport 1, Hrvatska radiotelevizija smatra kako su tim potezom oštećeni svi građani Republike Hrvatske koji nisu pretplatnici navedenoga kabelskog operatera, a utakmicu su željeli pratiti na nacionalnoj zemaljskoj televiziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRIJENOSA ĆE BITI: /

Ponuda HRT-a im je uvredljiva, ali je stigla jedna dobra

Image
PRIJENOSA ĆE BITI: /

Ponuda HRT-a im je uvredljiva, ali je stigla jedna dobra

U tom smislu dio priopćenja HNS-a u kojem se navodi kako se 'HRT voli pohvaliti velikim brojkama za vrijeme utakmica reprezentacije' upravo potvrđuje HRT-ovu tezu da će se odabirom kabelskoga operatera umjesto nacionalne zemaljske televizije za prijenos utakmice osjetno smanjiti njezina gledanost. Hrvatska nogometna reprezentacija i njezine utakmice nacionalno su važan sadržaj koji treba biti dostupan svima, što se u ovome slučaju nije dogodilo. Nadalje, tvrdnja HNS-a prema kojima je ponuda HRT-a za prava prijenosa utakmice 'uvredljiva' ne stoji, a tomu u prilog govori kako nijedna druga nacionalna zemaljska televizija nije bila voljna platiti iznos veći od onoga koji je ponudio HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRT, posebno u uvjetima krize, savjesno raspolaže sredstvima prikupljenima od pristojbe te u svakome trenutku nastoji pomiriti javni interes, ali i odgovorno raspolagati novcem, stoga čudi stav HNS-a koji se na HRT-ovu ponudu potpuno oglušio. HRT ne smatra kako je u današnje vrijeme to premalo novca. Naime, usporedbe radi, za iznos koji je HNS odbio može se kupiti 20 klasičnih filmskih remek-djela, dvije se godine može emitirati neka emisija o kulturi ili znanosti, producirati čitava sezona emisije Opera box, odnosno približno 40 epizoda ili pak godinu dana emitirati emisija o klasičnoj glazbi", stoji u priopćenju HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo