NACIONALNI STADION GRADI SE I ZA DINAMO? / Malo je onih koje iznenađuje ideja, a evo što kaže predsjednik hrvatskog prvaka

Image
Foto: PIXSELL

'Na stadionu netko mora igrati'

1.4.2019.
9:53
PIXSELL
VOYO logo

Priča o izgradnji nacionalnog stadiona nije direktno vezana za Dinamo, no malo je onih koji misle da bi nicanje nogometnog doma o kojem su govorili u Hrvatskom nogometnom savezu ostalo svedeno nekoliko treninga i utakmica godišnje kad se okuplja hrvatska izabrana vrsta.

Ideja nacionalnog stadiona nije novost, ali je nedavno potvrđena od predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera pri čemu je otkrivena i ideja da bi se on vjerojatno trebao graditi u zagrebačkom naselju Blato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HRVATSKA DOBIVA NACIONALNI STADION! /

Šuker je potvrdio vijest i otkrio lokaciju na kojoj će se graditi

Image
HRVATSKA DOBIVA NACIONALNI STADION! /

Šuker je potvrdio vijest i otkrio lokaciju na kojoj će se graditi

Dinamo nije bio uključen u razgovore

Većinu svojih utakmica Hrvatska je igrala na stadionu Maksimir, domu Dinamovih nogometaša koji se, doslovce, počeo i raspadati o čemu više možete pročitati ovdje. Znači li i potencijalni izgradnja nacionalnog stadiona i Dinamovo preseljenje provjerili su u Večernjem listu kod predsjednika kluba Mirka Barišića.

"Ne, mi nismo bili uključeni u razgovore o tom stadionu u Blatu, to se događalo između Vlade RH, grada Zagreba i Hrvatskoga nogometnog saveza", kaže, a na direktan upit o mogućem preseljenju odgovara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Naravno da bismo igrali na njemu'

"Ne bismo selili, ali ako se izgradi novi stadion, naravno da bismo igrali na njemu. Na stadionu netko mora igrati. Stoga, bude li izgrađen po svim zahtjevima Fife i Uefe, mi ćemo prihvatiti igranje na tom novom stadionu. Ne znam je li izbor lokacije u Blatu konačan, no mi zagovaramo Svetice."

Inače, Dinamov predsjednik Barišić ranije je govorio o tome da je klub spreman financirati izgradnju novog stadiona ili obnovu postojećeg. Sad kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledajte, sve apsolutno ovisi o gradu Zagrebu. Ako se maksimirski stadion ne može renovirati na pravi način ili je preskupo rušenje i na istom mjestu građenje novog, onda bi za nas Svetice bile najbolja lokacija, ali tu bi opet mnogo toga trebalo riješiti, mijenjati GUP, dakle, opet je grad taj koji odlučuje. Mi smo odlučili nešto pokrenuti, poslali smo i dopis gradu Zagrebu i upoznali sve s namjerom da sudjelujemo u rekonstrukciji Maksimira. Naravno, po etapama, jer je nemoguće sve napraviti odjednom. Prvo bi se obnovile zapadna i sjeverna tribina, potom bi u novoj etapi došli na red istok i jug."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo