NACIONALNI KOEFICIJENT NEZAUSTAVLJIVO RASTE: / Hrvatski klupski nogomet ovog je ljeta pravi hit u Europi

Image

Hrvatski klubovi ovog europskog ljeta još uvijek ne znaju za poraz i zbog toga nam Uefin nacionalni koeficijent nezaustavljivo raste.

29.7.2016.
13:57
VOYO logo

Kad seciramo dosadašnje utakmice Dinama, Hajduka, Rijeke i Lokomotive, onda to izgleda ovako. Dinamo za sad ima tri pobjede. Dvije su ostvarene u 2. pretkolu Lige prvaka protiv makedonskog Vardara 2-1 u gostima i 3-2 u Maksimiru.

MAKSIMIR SLAVI: Dinamov dragulj u tri minute sredio Gruzijce i doveo

Hajduk ima dvije pobjede i jedan remi

Nakon toga, modri su ovoga utorka u Zagrebu pobijedili Dinamo Tbilisi 2-o. Hajduk je na otvaranju ove europske sezone remizirao u Rumunjskoj kod Iasija 2-2, da bi u uzvratu na Poljudu slavio s 2-1. Jučer su Splićani, pak, maestralnom predstavom na gostovanju u Oleksandriji trijumfirali 3-0 i širom si otvorili vrata play-offa Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TA ČUDESNA OLEKSANDRIJSKA NOĆ! Hajduk Ukrajince počastio ‘tricom’ i stekao veliku prednost za uzvrat

Image
Image

Lokomotiva ostvarila skor od 3 pobjede i dva remija

Dinamova filijala Lokomotiva zabilježila je dva slavlja protiv amatera iz Andore Santa Colome. Na gostovanju u Santa Colomi Lokosi su protutnjali poput "parnog vlaka" s 3-1, da bi u uzvratu u Zagrebu stavili točku na i slavljem 4-1. Nakon toga, Lokosi su u 2. pretkolu Europske lige prvo remizirali protiv RoPS-a 0-0, da bi u Zagrebu pobijedili 3-0. Jučer je Lokomotiva na gostovanju remizirala s favoriziranim Vorsklom 0-0.

SVE JE OSTALO OTVORENO:

Image
Image

Rijeka svoju europsku avanturu otvorila remijem

Rijeka je svoju europsku ovosezonsku avanturu otvorila jučerašnjim remijem u Istanbulu s Basaksehirom 0-0. Znači, ukupno kad zbrojimo Dinamo, Hajduk, Lokomotiva i Rijeka kombinirano su skupili osam pobjeda i četiri remija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Sjajni su to rezultati za Uefin nacionalni koeficijent klubova. Upravo na toj tablici, prema kojoj se i određuje broj klubova iz nacionalnih liga u europskim natjecanjima, Hrvatska se ove sezone nezadrživo penje. Hrvatski nogomet u sezonu je ušao na 17. mjestu, a sad je na 15. na kojem smo bili i prije ovog trećeg pretkola LP-a i EL-a. Nije loše, rekli bi smo. No, to nije sve. Može biti i još bolje.

TRENER RIJEKE ZADOVOLJAN, ALI NE SASVIM: ‘Žao mi je što nismo bili malo hrabriji’

Koeficijent se popravio

Naime, koeficijent nam se nakon dvije pobjede i dva remija još popravio pa smo se čak približili 14. poziciji na kojoj "kraljuje" Grčkoj. Ove sezone ukupno smo osvojili 2.500 bodova i tako prestigli zemlje poput Rumunjske i Austrije. No sad slijede pravi izazovi, a od play-offa se u igru uključuju i ozbiljnije momčadi. I u tim susretima ćemo dobiti pravu sliku vrijednosti hrvatskog klupskog nogometa. Naravno, Hrvatska tek treba doći do prosječnog sezonskog koeficijenta koji se kreće između 4.000 i 4.500.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No ako je suditi prema onome što smo gledali posljednjih tjedana te ako naši klubovi nastave ostvarivati ovakve rezultate kao i do sad i u nastavku natjecanja, Hrvatska bi u sezoni 2018/19. mogla u Ligi prvaka imati dva kluba, a u europskim bi natjecanjima tako imali pola HNL-a. Dva u Ligi prvaka i tri u Europskoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo