ČAČIĆ UOČI STARTA EURA PRŠTI OD SAMOPOUZDANJA: / 'Hrvatska se može nositi sa svakom reprezentacijom na svijetu'

Image
24.5.2016.
12:44
VOYO logo

"Optimizam koji se pojavio u hrvatskoj javnosti ima svoje uporište u činjenici da su naši igrači u najboljim godinama, s dosta iskustva s velikih natjecanja, da su se etablirali u najboljim europskim ligama, da su standardni igrači i nositelji igre u klubovima poput Barcelone, Real Madrida, Juventusa i drugih. To nam daje za pravo da nam samopouzdanje buja", rekao je Čačić u uvodu.

'Turci igraju s posebnom strašću'

Hrvatska je smještena u skupinu D i natjecanje će otvoriti 12. lipnja protiv Turske. Pet dana kasnije Vatrene očekuje dvoboj protiv Češke, a grupnu fazu će zaključiti dvobojem protiv branitelja naslova Španjolske, 21. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Skupina nam je respektabilna, vrlo kvalitetna, ali jaka i zbog činjenice da smo mi u njoj. O Španjolskoj ne treba previše govoriti, to je reprezentacija koja ima sijaset iskusnih i vrlo kvalitetnih igrača, te veliki motiv da napravi ono što dosad nikome nije uspjelo - da osvoji tri europska naslova zaredom. Češka je mlada i poletna ekipa koja igra moderni nogomet, okomito i brzo, dobro je organizirana, nema velikih očekivanja i imperativa i zato može biti vrlo neugodna. Tursku sam namjerno ostavio za kraj. Često smo igrali protiv nje i ti su dvoboji uvijek bili neizvjesni. Radi se o velikoj naciji čija reprezentacija igra s posebnom strašću. Tko god prođe ovu skupinu, ima šanse ravnopravno se nositi sa svim suparnicima u nokaut-fazi", mišljenja je hrvatski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Samo da nas posluži zdravlje'

A što se sve treba poklopiti da Hrvatska prođe skupinu i uključi se u borbu za europski vrh?

"Najvažnije je da imamo sve naše najkvalitetnije igrače na raspolaganju, da ih posluži zdravlje i da sačuvaju trenutnu formu. U tom slučaju možemo biti dobri, a vjerujem da će tako i biti. Naravno, Euro je na neki način i kvalitetnije natjecanje od SP-a, to je skup momčadi među kojima mnoge mogu u samu završnicu. Nastojat ću uvjeriti igrače da idemo od utakmice do utakmice, da u svakoj utakmici damo maksimum, da budemo svoji. Za početak priželjkujem i očekujem da prođemo skupinu, a onda je u eliminacijskoj fazi sve moguće. Hrvatska se može nositi sa svakom reprezentacijom na svijetu", optimističan je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj je izbornik otkrio i koji su mu se trenuci iz povijesti europskih prvenstava najviše usjekli u pamćenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek mi se vrti sjećanje na Šukerov gol Danskoj, na onaj lob Schmeichela, ali i vrlo nesretno četvrtfinale 2008. kada smo primili gol od Turske u zadnjim sekundama produžetaka, pa ispali nakon jedanaesteraca. Prije toga bih svakako izdvojio EP 1984. koje je obilježio Michel Platini, kad je Francuska bila prvak, a on najbolji strijelac i nositelj igre koji je riješio i polufinale i finale."

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo