NABRIJANA SLOVENIJA ŽELI SRUŠITI VICEPRVAKA SVIJETA: / 'Poštujem Keka, posložio je ekipu, ali mi smo favoriti'

Image

Izbornik Zlatko Dalić osvrnuo se na Sloveniju na startu kvalifikacija za SP

22.3.2021.
12:25
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu započinje svoj lov na SP. Protivnik na startu je neugodna reprezentacija Slovenije u gostima koju vodi Matjaž Kek, proslavljeni bivši trener Rijeke koji je probudio i reprezentaciju svoje zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DALIĆ POTVRDIO DA JE LEGENDARNI VATRENI PRED ODLASKOM IZ REPREZENTACIJE: /

'Ako se odluči na takav korak...'

Image
DALIĆ POTVRDIO DA JE LEGENDARNI VATRENI PRED ODLASKOM IZ REPREZENTACIJE: /

'Ako se odluči na takav korak...'

Nameću se Oršić i Lovrić

Naravno da je Slovenija najzvučniji suparnik u ovom kvalifikacijskom ciklusu, u kojem će Vatreni igrati još protiv Malte i Cipra na Rujevici. Hrvatsku prvi put očekuju tri kvalifikacije utakmice u sedam dana i to je dodatni problem, jer imat će u biti jedan pravi trening nakon današnjeg okupljanja, kako je to i sam kazao u ponedjeljak na presici izbornik Zlatko Dalić. Večeras će biti više regeneracijski, sutra putuju...

K tome još, otpao je i Bruno Petković, pa uz Antu Rebića ostali smo tanki i u napadu. Lovrić i Oršić nameću se izborniku u toj situaciji kao jockeri, zbog svojih nastupa u HNL-u i dresu i dresu Dinama, odnosno hat-tricka protiv Tottenhama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brozović i Perišić dolaze u Hrvatsku

Dobra je vijest i kako Marcelo Brozović i Ivan Perišić ipak dolaze u Hrvatsku, Dalić je istaknuo kako Broza očekuje na večernjem treningu. Premda su lokalne vlasti preporučile Interu da ne dozvoli odlazak svojih nogometaša u reprezentacije s obzirom da su četvorica njihovih klupskih suigrača pozitivni na koronavirus, HNS-ova "diplomacija" je uspjela ishoditi sve potrebne dozvole.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve u svemu, priča počinje sa Slovenijom. Nije reprezentaciji bilo lako ni u prošlim kvalifikacijama, niti u Ligi nacija s igračima, bilo je trenutaka kad se baš klepala momčad, ali uvijek su pronašli rješenje. Vjerujemo da će i sad. Slovenija će biti nabrijana ali Hrvatska je ipak favorit u ovom dvoboju.

Slovenija na startu

"Bit će to najzahtjevnija utakmice od ove tri. Najteža jer ćemo se okupiti tek navečer, a već u srijedu igramo. Međutim, naš cilj je jasan. Plasman u Katar. Bitno je dobro startati, morat ćemo biti motivirani, odgovorni i i ozbiljni jer samo tako možemo do uspjeha. Moramo biti pametni i rasporediti snage i energiju. Imamo pakleni ciklus. Igrači dolaze iz takvog ritma, igraju svaka tri dana i sigurno nisu u optimalnom stanju", kazao je Zlatko Dalić i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Niti jedna utakmica neće biti lagana jer danas nema laganog protivnika. No Slovenija je najkvalitetnija u ovom prvom ciklusu. Poštujem Keka, posložio je ekipu, agresivni su, kompaktni i malo primaju, ali mi smo favoriti. Moramo se nametnuti."

Svjestan je kako će Slovenija biti dodatno motivirana za rušenje susjeda i svjetskog doprvaka...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nema ključnih utakmica, svaka nosi tri boda'

"Mi smo svima izazov, mi smo doprvaci svijeta. Škola nam mora biti utakmica protiv Mađarske kada smo poveli, pa izgubili. Start je kvalifikacija, nitko ne zna u kakvom je stanju. Nema ključnih utakmica, svaka nosi tri boda, a jedino je važno izboriti SP," dodao je Dalić kazavši kako će kvalifikacije otvoriti s najjačim snagama.

"Bit će to ekipa koja se dobro pozna. Nemamo vremena za neke inovacije, morat ćemo punuo razgovarat. Protiv Slovenije ćemo igrati s najjačim sastavom, a onda ćemo protiv Cipra i Malte slagati priču na neki dugi način."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo