'BILO JE DOGOVORENO DA HAJDUK BUDE PRVAK': / Dinamo strahuje od najcrnjeg mogućeg scenarija

Image

U 25 godina, koliko postoje natjecanja u samostalnoj Hrvatskoj, Dinamu se samo triput dogodilo da je ljeto dočekao bez novog trofeja.

31.5.2017.
11:13
VOYO logo

Dinamo je do ove sezone imao apsolutnu dominaciju u hrvatskom nogometu, a tome svjedoči i 11 uzastopnih titula prvaka države. No, šampionska Rijeka je na krilima trenerskog umijeća Matjaža KekaModrima poremetila planove i vratila ih u prošlost, u razdoblje kad nisu bili najbolji, kad su rivalima gledali u leđa.

Godina 2005., posljednja za Dinamo bez ijednog trofeja

To se posljednji put dogodilo 2005. godine, u sezoni u kojoj su igrali onu tzv. "Ligu za bedaka", a titulu je slavio, nećete vjerovati, splitski Hajduk pobjedom protiv Ćirinog Varteksa 6-0 na Poljudu. Dinamo je tada sezonu završio na sedmom mjestu. Rijeka je bila druga, Slaven Belupo treći, Inter iz Zaprešića četvrti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas Dinamo u Varaždinu protiv Rijeke igra finale hrvatskog Kupa i ne osvoje li Modri naslov u ovom natjecanju, to će biti uistinu nešto nesvakidašnje u hrvatskom nogometu. Naime, Dinamu se samo triput dogodilo da je ljeto dočekao bez novog trofeja u ovih 25 godina natjecanja u samostalnoj Hrvatskoj.

Inter 1992. šokirao Modre

Počelo je 1992. godine, kad je tadašnji HAŠK-Građanski prvenstvo završio na petom mjestu, ali svi su bili uvjereni da će zato osvojiti Kup. No, trener Ilija Lončarević i "div iz predgrađa" imali su drukčije planove. Žuti su, nakon 1-1 u Zaprešiću, slavili golom Kasumovića u Maksimiru 1-0 i iznenadili cijelu nogometnu hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri godine kasnije, opet crni scenarij za Zagrepčane. Ovaj put bio im je koban splitski Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dogodilo se to nakon incidenata u Auxerreu zbog kojih je Dinamo bio na godinu dana izbačen iz Europe, pa je, jasno, na višoj razini bilo dogovoreno da Hajduk postane prvak", pišu Sportske novosti i dodaju:

"Jer, Bijeli su sezonu ranije igrali četvrtfinale Lige prvaka, bilo bi glupo da zbog Dinamove kazne Hrvatska ostane bez predstavnika u tom natjecanju. Tako je Dinamo Hajduku 'pustio' prvenstvo, a zauzvrat je 'trebao' osvojiti Kup. I nije se dogodilo. Hajduk je u prvoj finalnoj utakmici slavio 3-2, a ako je neki dogovor i postojao, za njega nije mario Aljoša Asanović. Aljo je 'zavaljao' golčinu u uzvratu, za pobjedu i dvostruku krunu", ističe novinar SN-a s dugogodišnjim iskustvom praćenja Dinama i hrvatskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlo je punih 12 godina do iduće i zadnje Dinamove posne sezone. To je ona sezona 2004/05., kad su Modri ispali u Ligu za ostanak, a u Kupu stigli tek do četvrtfinala. Tamo je bolji bio Varteks (1-0, 0-0).


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo