LUDI ZA RAKITICEM / Spanjolske legende se poklonile hrvatskom majstoru

Trener Barcelone Luis Enrique najavio je uzvratnu utakmicu polufinala Lige prvaka protiv Bayern Munchena, a osvrnuo se i na hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitica kojeg je propisno nahvalio.

12.5.2015.
12:35
VOYO logo

Iako Barcelona ima veliku prednost od 3:0 iz prve utakmice Lige prvaka, trener Katalonaca Luis Enrique je oprezan.

"Kontre nam mogu biti ubojito oruzje. Morati cemo napadati. Ukoliko cemo se braniti, nemamo sansu za pobjedu. Ako prvi postignemo gol, biti ce to jako dobar rasplet za nas. Bayern ima kvalitetu, vidjelo se to i u Barceloni gdje su nam stvorili probleme. Probat cemo smanjiti broj njihovih prilika i zadrzati loptu sto je dulje moguce", jasan je Enrique.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katalonski trener je posebno nahvalio Ivana Rakitica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rakitic je postao standardan igrac, on je kljucan igrac za nas. Daje nam puno snage, takticki je pametan, pomogao nam je puno u prvoj utakmici. Zadovoljni smo sa svim ljetnim pojacanjima".

Rakiticu se poklonio i bivsi veznjak Barcelone Gaizka Mendieta u svojoj kolumni za Goal.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mnogi su bili zabrinuti kada je Cesc Fabregas napustio Camp Nou i otisao u Chelsea, no na kraju je ispalo sjajno jer ga je zamijenio Ivan Rakitic koji ima briljantnu sezonu. Ocekivalo bi se da ce Rakiticu trebati neko vrijeme da se aklimatizira u klubu kao sto je Barcelona, ali iznenadio me jer odusevljava vec u svojoj prvoj sezoni. Jednostavno izgleda kao da je tamo vec godinama".

No, Mendieta se nije zaustavio na tome. Ovaj spanjolski nogometas baskijskog porijekla hrvatskom reprezentativcu predvida dugu i sjajnu karijeru u Barceloni, a ide toliko daleko da najavljuje kako bi mogao postati novi kapetan katalonskog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moze li on biti sljedeci kapetan Barce? Dosta je godina ispred njega i sigurno bi to mogao postati. Prodaja Cesca i potpisivanje Rakitica bio je fenomenalan potez. Odlican je igrac koji je odusevio vec u svojoj prvoj sezoni u velikoj Barci".

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo