NA NJEGOVIM LEĐIMA SU NADANJA ČITAVE NACIJE: / Messi objasnio zašto mu SP nije postalo opsesijom i kako se nosi s pritiskom

Image
Foto: AFP PHOTO / JUAN MABROMATA

Messi je izgubio tri finala s Argentinom

6.6.2018.
10:36
AFP PHOTO / JUAN MABROMATA
VOYO logo

Priča je odavno svima poznata – Lionel Messi ne može se smatrati najvećim nogometašem svih vremena dok ne osvoji Svjetsko prvenstvo s Argentinom. Zlatne lopte, europski kupovi i španjolska prvenstva sa Barcelonom, ništa nije važno dok Argentinac ne osvoji svijet sa nacionalnom vrstom.

Image
MESSI I MASCHERANO PREDVODILI POBUNU: /

Zašto je otkazana kontroverzna Argentinina utakmica u Izraelu?

Image
MESSI I MASCHERANO PREDVODILI POBUNU: /

Zašto je otkazana kontroverzna Argentinina utakmica u Izraelu?

Naravno, osim što je netočna, budući da uspjeh na kratkom turniru koji se održava svake četiri godine ne može biti kriterij sa određivanje veličine pojedinca, ta pripovijest ignorira činjenicu da je Messi triput bio na korak do slave s Argentinom, ne bi li izgubio – u 2014. protiv Njemačke nakon produžetaka, 2015. i 2016. nakon jedanaesteraca protiv Čilea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentina se jedva plasirala u Rusiju

Argentina je loše odigrala kvalifikacije te je bila u opasnosti od ispadanja, ali ju je Messi spasio u posljednjem kolu protiv Ekvadora, postigavši hat-trick koji ih je odveo u Rusiju

Messi je o svojim nadanjima u nacionalnom dresu progovorio u velikom intervjuu za časopis Paper, za čiju se naslovnicu slikao sa jarcem (riječ je o efektnoj igri riječima, budući da je engleska riječ za jarca "goat", što je istovremeno i akronim za "greatest of all time" – što se povezuje s Argentincem).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mi Argentinci znamo izaći iz teških situacija'

"Mi Argentinci imamo tu urođenu spospobnost da se guramo i izlazimo iz teških situacija, a to je nešto što jako cijenim kod naše nacije", rekao je Messi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tijekom godina, shvatio sam da nije zdravo dopustiti da ti snovi postanu opsesije. To samo povećava pritisak i smanjuje mogućnost da ih ispuniš", dodao je kapetan Argentine, aludirajući na san o osvajanju Svjetskog prvenstva s reprezentacijom.

'Moramo ojačati, nismo na razini Francuske, Brazila, Njemačke ili Španjolske'

"Bit će jako bitno dobro se pripremiti, budući da smo se u kvalifikacijama borili do samoga kraja i nismo imali vremena za pripremu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moramo ojačati kao ekipa ne bi li se približili razini momčadi poput Francuske, Njemačke, Brazila ili Španjolske.

Ali mi imamo dobru grupu igrača i Argentina je uvijek jedan od kandidata za titulu, neovisno o tome kako je tamo došla", zaključio je Messi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo