Rijeka - Slaven 2:0 / Murić započeo, Puljić dovršio: Riječani Slavenu nisu ostavili ništa

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Sjajno prvo poluvrijeme i bravura Roberta Murića nagovijestili su krajnji ishod susreta, a pobjedu je zapečatio sve efikasniji Jakov Puljić

2.4.2019.
20:52
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Rijeka je uvijek neugodne goste iz Koprivnice dočekala u prilično komotnoj poziciji, na drugom mjestu prvenstvene ljestvice s velikom bodovnom razlikom ispred prvih pratitelja. No Rijeka je ekipa koja se uvijek želi odužiti, prije svega, svojim navijačima, posebno na domaćem terenu.

Stoga su Kvržić, Gorgon, Pavičić i ekipa, čim su im se zagrijali “motori”, tamo negdje od 15. minute, krenuli s uraganskim napadima na gol koji je čuvao vratar Filipović. Odlično je funkcionirala “osovina” po desnoj strani Kvržić - Murić koja je s Pavičićem tvorila trokut koji je izradio “bezbroj” opasnih napada koje je trebao završavati Puljić, a  u napadu su mu se pridruživali Gorgon i ofanzivno orijentirani Halilović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Leđa” im je čuvao još uvijek “golobradi” Lepinjica, otkriće Rijekine polusezone, mladac u kojega trener Bišćan ima puno povjerenje, na radost svih onih koji zagovaraju postepeno uvođenje riječkih nada u prvu jedanaestoricu!

Prvi veliku priliku Rijeka je imala u 14. minuti: Gorgon je ubacio s lijeve strane, lopta je prošla kroz peterac gostiju. Kvržić je vratio loptu do Halilovića koji je odlično pucao, ali vratar Filipović sjajnom reakcijom sačuvao je svoju mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 18. minuti Puljić je imao “mrtvu” šansu! Bila je to brza akcija Rijeke, nakon ubačaja Župarić je glavom vratio loptu u pet metara, ali Puljić nije dobro reagirao i lopta je odbijena od njegove noge završila pored vratnice.

No ono što bijeli nisu zabili tada, stiglo je nekoliko minuta kasnije nakon prekrasne nogometne akcije “iz udžbenika”. Kvržić je prošao po desnoj strani i ubacio, Puljić smirio loptu i vratio za Murića koji je negdje malo izvan kaznenog prostora gostiju uputio precizan prizemni udarac te matirao vratara Filipovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo dvije minute kasnije Rijeka je mogla “podebljati” vodstvo i praktički riješiti pitanje pobjednika. Nakon kornera Velkovski je opasno pucao glavom, no lopta je otišla iznad grede…

Bijeli su u drugo poluvrijeme ušli nešto nesigurnije, gosti su odmah na početku drugog dijela utakmice imali dvije lijepe prilike za gol!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 48. minuti jedno pogrešno Murićevo dodavanje otvorilo je priliku za goste, ali udarac Mateusa ukrotio je Sluga. U 53. minuti velika pogreška Petra Mamića; Mateus mu je oduzeo loptu i gurnuo za Menala koji je ostao sam na 15 metara, ali udarac je na sreću Riječana otišao zamalo pored gola…

Samo minutu kasnije Mamić je uzvratio udarac, lijepo je varkom prevario suparničkog braniča, a njegov udarac prema vratima nije bio precizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječani su uvidjeli da je “vrag odnio šalu” i svim snagama krenuli igru preseliti na polovicu suparnika. Nekoliko puta lijepo je kontru “povukao” Acosty, međutim, bio je previše sebičan što su mu signalizirali i navijači uzvicima negodovanja….

I “iznuđeni” pritisak Rijeke odmah je urodio plodom. Za 2:0 zabio je Jakov Puljić i praktički nas riješio neizvjesnosti oko pobjednika ove utakmice. Murić je još jednom sjajno ubacio s desne strane...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka - Slaven Belupo 2:0 (1:0)

Golovi: Murić 21, Puljić 68

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka: Sluga – Kvržić, Župarić, Velkovski, Mamić – Lepinjica, Pavičić (Capan, 88) – Murić (Bušnja, 75), Halilović, Gorgon (Acosty, 45) – Puljić

Slaven Belupo: Filipović – Međimorec, Šarlija, Nowak, Bogojević, Puclin, Čanađija, Vidović, Menalo, Jelić (od 39′ Lima), Doležal

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo