'Možemo Luliću zahvalit što smo primili 6 komada'

Bosna i Hercegovina, nažalost, opet nije uspjela.

16.11.2011.
13:33
VOYO logo

Reprezentacija Portugala uvjerljivom je pobjedom nad Bosnom i Hercegovinom 6:2 na stadionu Estadio de Luzu u Lisabonu osigurala plasman na Europsko prvenstvo, nakon što je prvi ogled u Zenici završio rezultatom 0:0.

Portugal je očitao pravu lekciju odabranicima Safeta Sušića, koji nisu uputili ozbiljan šut na gol Ruija Patricija. Dva gola koje su igrači BiH postigli bili su jedan iz penala, a drugi iz zaleđa. Da nije bilo sjajnog vratara Begovića i lošeg suca Starka, koji nije svirao dva penala Portugalcima, rezultat bi bio još gori za Bosnu i Hercegovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na poluvremenu je bilo 2:1, a onda je uslijedila katastrofa – gol za 3:1 i isključenje Lulića. Ronaldo je sjajno zaobišao Begovića i poslao loptu u mrežu za svoj drugi gol na utakmici. Primljeni pogodak nije dobro sjeo Luliću, koji je u nervozi zaradio crveni karton zbog prigovora. Uspjela je BiH smanjiti na 3:2, a onda je uslijedio potop...

"Od početka nismo bili pravi i od početka se vidjelo da ako tako nastavimo, neće biti dobro. Ali, bez obzira na sve, vratili smo se, zabili smo taj prvi gol. Onda smo u drugom poluvremenu primili taj treći gol, ali opet ništa nije bilo gotovo. Eto, možemo Luliću zahvaliti što smo primili šest komada", ogorčen je bio Edin Džeko nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li ovo najteži trenutak u njegovoj karijeri, odgovorio je:

"Pa, nije najteži, sigurno da jest težak. Svaki put nam se dešava isto, da smo korak do cilja i na kraju ne odemo, al' šta je tu je. Bilo je teško s jedanaest igrača, a kamoli s deset", zaključio je Džeko, jasno uperivši prst u glavnog krivca za težak poraz BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odigrao sam dobru utakmicu i zabio dva gola. Momčad je također bila jako dobra. Vrlo smo sretni i zahvaljujemo Bogu što smo se plasirali na Europsko prvenstvo. Sve u svemu, rezultat je i više nego pošten. Portugal je bolji od Bosne i Hercegovine. Pokazali smo to u Lisabonu, kao što smo pokazali i u prvoj utakmici, iako tada nismo pobijedili. Bolja smo momčad, ali važno je da smo i odigrali bolje od njih", komentirao je Ronaldo. Brzo se okrenuo klupskim obvezama, te odbacio sugestije kako u Real Madridu već razmišljaju o prvenstvenoj utakmici protiv Barcelone u prosincu. "Ne možemo i ne smijemo već sada o tome razmišljati. Prvo nas čeka utakmica protiv Valencije, koja je treća na ljestvici, a onda protiv Atletico Madrida. Bit će to vrlo teške utakmice i ako ne pobijedimo u njima, nema nikakvog smisla onda ima razmišljati o Barceloni". Real Madrid je vodeći na ljestvici Primere s 28 bodova, tri više od Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo