BAŠ ZANIMLJIVO / Možda i najčudniji Dalićev popis do sada. Jedan od najboljih igrača uopće nije pozvan, a tu su dvojica koja nisu bila niti na radaru

Image
Foto: Profimedia

Bit će u svakom slučaju zanimljivo vidjeti kako će Dalić ovaj put složiti sustav i tko će započeti od prve minute

20.9.2021.
13:37
Profimedia
VOYO logo

Izbornik hrvatske reprezentacije, Zlatko Dalić, pozvao je 24 igrača, uz šest pretpoziva, za kvalifikacijske utakmice protiv Cipra i Slovačke u listopadu. Reprezentacija će se okupiti 4. listopada u Zagrebu gdje će trenirati do 7. listopada i odlaska u Larnacu, a u Osijek putuje odmah nakon utakmice s Ciprom.

Na Dalićevu novom popisu ima podosta promjena u odnosu na onaj prošli iz rujna, a svakako je najveća vijest da će se momčadi priključiti kapetan Luka Modrić koji je prošlu akciju propustio zbog ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon uspješnog rujna, naravno da sada s puno optimizma, pozitivne energije i samopouzdanja dočekujemo novo okupljanje. Međutim, moramo biti svjesni da sve dobro što smo napravili moramo sada potvrditi s još šest bodova, a da to možemo samo uz potpunu koncentraciju, pristup i zajedništvo koje smo imali na prošlom okupljanju. Cipar i Slovačku već smo pobjeđivali u ovom ciklusu, i prihvaćamo ulogu favorita u obje utakmice, ali ponavljam - moramo biti na svom maksimumu. Uvjeren sam da će pozvani igrači uspješno odgovoriti tom izazovu, a naravno da nas posebno raduje povratak Luke Modrića koji je kao igrač i lider od neprocjenjive važnosti za nas", izjavio je izbornik Zlatko Dalić.

Image
Image

Jedan od čudnijih popisa

Isto tako valja reći kako je ovo jedan od, ha recimo to ovako, čudnijih Dalićevih popisa na kojem se našlo ponešto novih imena, a nedostaju neka koja smo, moramo priznati, očekivali. Dalić je uručio pozive debitantima Kristijanu Jakiću koji je nedavno prešao iz Dinama u Eintracht, te mladom desnom beku Bayerna Josipu Stanišiću koji je prije nekoliko tjedana tek debitirao za U-21 generaciju kod Igora Bišćana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi Jakić sjajno se snašao u Njemačkoj, jedan je od najboljih igrača u Eintrachtu ove sezone, a ništa lošije nije igrao niti u ranijim utakmicama ove sezone u dresu Dinama. U vrlo dobroj formi je i mladi desni bek Josip Stanišić kojeg je novi trener Bayerna Julian Nagelsmann promovirao u A momčad. Stanišić je ove sezone odigrao već sedam utakmica za Bayern i odigrao je vrlo dobro, a nekako je bilo za očekivati da će ga Dalić uskoro zvati s obzirom na to da nema previše opcija za poziciju desnog beka.

Što se obrane tiče, valja spomenuti kako je s popisa ispao Duje Ćaleta-Car koji se sada nalazi na širem popisu, a to je prije svega zato što se ozlijedio početkom mjeseca i zbog toga što ove sezone nema niti jedan nastup za Marseille. Dalić inzistira na tome da igrači moraju igrati u klubu da bi uopće bili na popisu, a toga se očito i drži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Što je s Rebićem?

Ipak, ostaje upitnik što je onda s Antom Rebićem? Rebić je, podsjetit ćemo samo kratko, izbačen iz reprezentacije jer je javno putem Instagrama kritizirao izbornika Dalića nakon ispadanja s Eura.

"Nakon svega nije ni bitno tko je 'krivac', činjenica je da smo zadnje dvije-tri godine govno (stavio je emoji. op.a.). Osobno mi je žao što nismo imali nekoga da iskoristi ovu talentiranu generaciju + dva genijalca (L i M), da napravimo nešto (puno) više na ovom prvenstvu", napisao je to Rebić na Instagramu. Nakon toga Rebić je udaljen, ali Dalić mu nije zatvorio vrata, no da bi se vratio Rebić će se, gotovo sigurno, morati javno ispričati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rebić je trenutno opet u top-formi. Talijanski mediji o njemu pišu kao o jednom od najboljih igrača Serie A i ponajboljem igraču Milana, ali Rebića na popisu, čak niti onom širem, nema. Dalić ima podosta problema u napadu i u potrazi je za golgeterom, Rebić je ove sezone u četiri utakmice za Milan upisao dva gola i dvije asistencije i uz Matea Kovačića, koji je također u vrhunskoj formi, sigurno je trenutno jedan od najboljih hrvatskih igrača. Međutim, poziva još uvijek nema.

Image
Image

Nema prave špice

Dalić na ofenzivnim pozicijama još ima Andreja Kramarića, Marka Livaju, Ivana Perišića, Mislava Oršića i vratio je u A selekciju Josipa Brekala. Brekalo je odigrao tek jednu utakmicu za svoj novi klub, Torino, u kojoj je upisao asistenciju, a Daliću je to valjda bilo dovoljno da ga vrati među odabrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problema s formom ima i Mislav Oršić koji je u 12 utakmica za Dinamo ove sezone zabio tek dva gola, a prošlu utakmicu Prve HNL nije niti nastupio.

Ono što je još zanimljivo za spomenuti jest da Dalić ovaj put na popisu nema niti jednu pravu špicu. Livaja je najbolji na lijevoj strani ili polušpici, odnosno takozvanoj "lažnoj devetki", a ista stvar je i s Kramarićem koji je već kazao kako ne preferira igrati špicu i kako se bolje snalazi na pozicijama izvan kaznenog prostora. Tek na širem popisu su Antonio Čolak i Ante Budimir, dok Brune Petkovića i dalje nema niti na radaru. Bit će u svakom slučaju zanimljivo vidjeti kako će Dalić ovaj put složiti sustav i tko će započeti od prve minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalićev popis za Cipar i Slovačku

Vratari: Dominik Livaković (Dinamo Zagreb), Ivica Ivušić (Osijek), Ivo Grbić (Lille).

Obrambeni: Domagoj Vida (Bešiktaš), Dejan Lovren (Zenit), Borna Barišić (Glasgow Rangers), Josip Juranović (Celtic), Mile Škorić (Osijek), Filip Uremović (Rubin Kazan), Joško Gvardiol (RB Leipzig), Borna Sosa (Stuttgart), Josip Stanišić (Bayern).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezni: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (West Ham), Luka Ivanušec (Dinamo Zagreb), Kristijan Jakić (Eintracht Frankfurt).

Napadači: Ivan Perišić (Inter), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Josip Brekalo (Torino), Mislav Oršić (Dinamo Zagreb), Marko Livaja (Hajduk).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretpozivi: Duje Ćaleta-Car (Olimpique de Marseille), Ante Budimir (Osasuna), Antonio Mirko Čolak (Malmö), Simon Sluga (Luton Town), Kristijan Lovrić (Gorica), Nikola Moro (Dinamo Moskva).

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo