MONACOV NOGOMETAŠ PROMIJENIO IME I DOB: / Nastupa pod lažnim imenom od 2005., a sad bi zbog toga mogao na sud

Image
Foto: AFP

Bjelokošćanski nogometaš Lacina Traore optužen je da je promijenio ime i godinu rođenja

3.4.2018.
20:11
AFP
VOYO logo

Predsjednik jednog bjelokošćanskog nogometnog kluba optužio je Lacinu Traorea, (valjda) 27-godišnjeg napadača reprezentacije Obale Bjelokosti i Monacovog igrača koji igra na posudbi u Amiensu, da nije onaj za kog se predstavlja niti da mu broj godina odgovara istini.

Osoba koja ga za to optužuje zove se Ibrahim Kone i predsjednik je kluba Etoile Sportive d’Abobo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Traži se novac

"Godine 2005. sam ga angažirao, tada se zvao Traore Menene. Potom je otišao u Stade d’Abidjan i na moje veliko iznenađenje promijenio dob i ime. To je problem koji postoji već trinaest godina, nije pošteno niti u sportskom smislu i zato ću podići tužbu protiv njega", veli Kone i dodaje:

"Mnoge stvari mogu dokazati da je igrao za naš klub. Moramo naći rješenje, čekam Savez da ispravi tu nepravdu. Ne bude li to napravio idem na Arbitražni sportski sud."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog zašto Kone sve navodi jest zarada od pet posto koja njegovom klubu treba pripasti sukladno FIFA-inim pravilima o razvijanju igrača starih između 12 i 23 godine. Predsjednik Aboba želi dio transfera koje je Traore, bivši igrač Evertona, CSKA, Cluja, Anžija i mnogih klubova radio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo