MOGU LI ONI KONAČNO PREKINUTI TOTALNU DOMINACIJU DINAMA? / 'Modri' nisu niti sanjali da će im ovaj klub biti najveća konkurencija

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSEL

Možda Dinamo ove sezone ipak neće imati titulu već za Božić

4.11.2020.
8:45
Goran Stanzl/PIXSEL
VOYO logo

U Dinamu, vjerojatno, nisu mogli niti sanjati da bi u ovoj sezoni mogli imati vrlo opasnu konkurenciju, zapravo, toliko jaku da im je možda i titula prvaka ugrožena. No, Osijek bi ove sezone mogao biti taj. Iako se nije tako činilo na početku sezone, baš bi oni mogli bi biti klub koji će dobro izmučiti Dinamo i ako ništa učiniti prvenstvo neizvjesnim do samog kraja.

Osijek je katastrofalno započeo sezonu. Pod Ivicom Kuleševićem u tri kola skupili su samo bod iz utakmice sa Slaven Belupom, Hajdukom i Dinamom, ali onda se događa gotovo nevjerojatan scenarij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

20.09.2020., stadion Andjelko Herjavec, Varazdin - Hrvatski Telekom Prva liga, 05. kolo, NK Varazdin - NK Osijek. Trener Osijeka Nenad Bjelica Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Bjelica radi ozbiljan posao

U klub dolazi Nenad Bjelica, dojučerašnji trener Dinama i kako mnogi kažu najbolji strateg koji je vodio "modre" u novijoj povijesti. Pod Bjelicom je Dinamo prezimio u Europi i odigrao najbolju sezonu u Ligi prvaka u novijoj povijesti, a igra je nakon dugo godina bila vrhunska i moderna. No, dogodilo se što se dogodilo i spletom okolnosti Bjelica je završio na klupi ligaškog rivala.

E sada, otkako je Bjelica zasjeo na klupu svog Osijeka, momčad s Gradskog vrta upisala je pobjede protiv Varaždina, Gorice i Rijeke kod kuće, te Slaven Belupa i Šibenika u gostima, a na tri gostujuće utakmice njegova ekipa nije primila niti jedan gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkako je Bjelica došao, Osijek ima gol-razliku 9:1, a kada bi se gledala tablica samo od njegova dolaska Osijek bi bio prvi s 15 bodova i utakmicom manje do drugoplasiranog Dinama koji je u tom periodu skupio 14 bodova. Dakle, ako Bjeličina ekipa nastavi ovako, a momčad Zorana Mamića uskoro ne uđe u top-formu, moguće je da Osijek, kroz neko vrijeme počne opasnije ugrožavati aktualne prvake. Eto, možda Dinamo ove sezone ipak neće imati titulu već za Božić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo