MOGU LI NIŽE PASTI? / Guardiola na optuženičkoj klupi

22.4.2015.
19:25
VOYO logo

Na Guardiolinoj crnoj majici stajao je napis "JusticeParaTopo", što u prijevodu znači "Pravda za Topa". Tom je majicom španjolski strateg njemačkog prvaka odao počast Jorgeu Lopezu, argentinskom novinaru koji je smrtno stradao u sumnjivoj prometnoj nesreći u Sao Paulu uoči početka Svjetskog prvenstva u Brazilu prošle godine.

Poruka je bila podrška istrazi Lopezove pogibije. Podsjećamo, novinar je stradao kada je u njegov taksi koji se vraćao u hotel udario drugi, ukradeni automobil koji je naganjala policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došlo je do povrede pravila jer se sportske priredbe ne smiju koristiti za promociju nesportske prirode. Slučaj će se pregledati 21. svibnja", stoji između ostalog u priopćenju UEFA-e, koja će zbog ovakvog poteza navući veliki bijes, a svjetski mediji s velikim su čuđenjem popratili ovakvu vijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prošlog tjedna obitelj mi je dala tu kratku majicu. Kada sam se probudio tog dana znao sam da ću ju odjenuti", komentirao je Guardiola, kojem zbog nošenja sporne majice prijeti kazna.

Lopez je inače bio visoko cijenjeni novinar u Južnoj Americi, a poruke podrške ranije su mu uputile mnoge slavne ličnosti iz svijeta nogometa poput Lionela Messija, Diega Simeonea, Diega Maradone, Javiera Mascherana i Diega Forlana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo