MODRIMA SE OTVORIO PUT DO LIGE PRVAKA: / Ludogorec ispao i omogućio Dinamu da ako prođe Astanu bude nositelj u playoffu

Image
Foto: PIXSELL

Dinamo je spletom sretnih okolnosti uspio doći u priliku da postane nositelj u playoffu

1.8.2018.
21:57
PIXSELL
VOYO logo

Kazahstanski prvak Astana, u srijedu s 0-0 na gostovanju u Herningu kod danskog Midtjyllanda sačuvao prednost 2-1 iz prve utakmice i tako postao Dinamov protivnik u 3. prekolu kvalifikacija za Ligu prvaka. Dinamo će 7. ili 8. kolovoza, u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka gostovati u Astani. Uzvratna utakmica bit će odigrana na Maksimiru 14. kolovoza.

Prolazak Astane

Posebno je to važno zato što je time Dinamo došao u poziciju da u slučaju prolaska protiv Astane bude nositelj u zadnjem pretkolu kvalifikacija što bi mu bitno olakšalo ulazak u grupnu fazu i donijelo priliku da dođe do 15 milijuna eura zarade s koliko UEFA nagrađuje klubove koji se tamo plasiraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispao Ludogorec

Osim prolaska Astane Modrima je trebalo i ispadanje jednog nositelja od dvojca Celtic i Ludogorec, a upravo to se i dogodilo, Ludogorec je nakon 0:0 u Bugarskoj u prvoj utakmici izgubio na gostovanju kod Vidija s 1:0 i oprostio se od kvalifikacija za Ligu prvaka. Time je Dinamo došao u poziciju da u slučaju prolaska Astane bude nositelj u playoffu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo